KAŽNJEN SA 670 EURA

Sinčićev asistent vozio pod utjecajem droge, vadio se na posao u Bruxellesu

12.03.2024 u 18:36

Bionic
Reading

Stalna služba crikveničkog Općinskog suda u Senju presudila je da Lovro Crvelin, asistent u uredu zastupnika u Europskom parlamentu Ivana Vilibora Sinčića u Bruxellesu, mora platiti kaznu u iznosu od 670 eura zbog vožnje automobila pod utjecajem marihuane

Kako se navodi u presudi, Crvelina su policajci 16. ožujka 2022. oko 10.10 zaustavili u Ulici Kapetana Knežića u Senju. Zatim su napravili preliminarno testiranje na opojne droge, koje je pokazalo da je Crvelin pozitivan na THC. Nakon takvog rezultata, Sinčićev asistent odbio je vađenje krvi i urina, prenosi Telegram.

Crvelin je na sudu kazao da je na preliminarnom testu bio pozitivan na THC pa priznao da je unatrag par mjeseci u društvu znao zapaliti marihuanu. Istaknuo je da nije ovisnik o narkoticima te da mu je to prvi prekršaj koji je počinio.

Sutkinji je kazao kako je smatrao da je preliminarni test dovoljan i da nije potrebno dalje vađenje krvi i urina jer bi to koštalo određeni iznos novca, a time bi sebe doveo u otežanu financijsku situaciju. Dodao je i da nije znao da odbijanjem daljnjeg testiranja čini prekršaj.

Prema Zakonu o sigurnosti prometa na cestama, kaznom u iznosu od 1320 do 2650 eura ili kaznom zatvora u trajanju od 60 dana, kaznit će se za prekršaj vozača koji se odbije podvrgnuti ispitivanju ili liječničkom pregledu, odnosno uzimanju krvi ili krvi i urina.

Policija je tražila da se Crvelinu izrekne i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije, no on se na sudu branio tvrdnjom kako mu je vozačka dozvola neophodna za posao i egzistenciju jer radi u Europskom parlamentu te često koristi automobil te je tražio da mu se za prvo počinjenje prekršaja ne izrekne spomenuta zabrana.