policija u akciji

Rus organizator transporta ilegalaca na području Slavonskog Broda

18.10.2023 u 16:16

Bionic
Reading

Pet osoba umiješano je u dva slučaja ilegalnih prelazaka granice na području Brodsko-posavske županije, a kao organizator transporta ilegalnih migranata osumnjičen je ruski državljanin, doznaje se u srijedu u policiji

Oba slučaja dogodila su se u ponedjeljak oko 22,30 sati na području Slavonskog Broda. Policija je prvo zaustavila automobil poljskih registarskih oznaka "unatoč prvotnom ignoriranju od strane vozača".

Kad je vozilo zaustavljeno vozač je pokušao pobjeći, ali su ga policajci ubrzo sustigli, a potom nad njim primijenili silu, jer se nastavio opirati. Prema podacima policijske uprave brodsko-posavske liječnici su pregledali osobu nad kojom je upotrijebljena sila te pritom nisu konstatirane ozljede.

Uz ruskog državljanina u automobilu su pronađena i dva državljanina Turske koji su ilegalno ušli u Hrvatsku. Na drugoj lokaciji u Slavonskom Brodu zaustavljen je osobni francuskih registarskih oznaka kojim je upravljao državljanin (34) Armenije, a za suputnika je imao državljanina (35) Rusije.

Policija je Rusa i Armenca uhitila i privela u policijsku postaju, a za ruskog državljanina koji je pokušao pobjeći, utvrdili su da je organizirao transport migranata u oba vozila.

Protiv ostalih migranata slijedi postupak po Zakonu o međunarodnoj i privremenoj zaštiti i Zakonu o strancima, kažu u brodsko-posavskoj policiji.