suđenje opet u rujnu

Doris Košta više ne brani Filipa Zavadlava: Objasnila zašto i pozdravila ga s 'Ćao'

20.07.2023 u 10:45

Bionic
Reading

Suđenje Filipu Zavadlavu nastavlja se u rujnu. Raprava se odgađa jer je odvjetnica Doris Košta s njim prekinula suradnju

Danas se trebalo nastaviti suđenje Filipu Zavadlavu za trostruko ubojstvo u Splitu. Doris Košta na današnjem ročištu na Županijskom sudu u Splitu otkazala je suradnju Zavadlavu jer ne želi biti 'fikus u sudnici'. Nakon što je ona objavila svoju odluku i Zavadlav je zatražio da ga ona više ne zastupa navodeći kako je došlo do neslaganja u koncepciji obrane i nerazumjevanja, piše 24sata.

'Ja ne želim da me zastupa i može slobodno ići', kazao je Zavadlav. Rasprava se zbog nastale situacije odgađa. Svjedoci neće biti pozvani, a suđenje se nastavlja u rujnu.

  • +2
Suđenje Filipu Zavadlavu Izvor: Cropix / Autor: Paun Paunovic

Nakon ročišta, obratila se i Doris Košta te pojasnila zašto je prekinula suradnju sa Zavadlavom.

'Želim obranu raditi aktivno, imam pravo sudjelovanja i postavljanja pitanja. Tražila sam riječ da iznesem svoj prijedlog koji je sastavni dio obrane, to je jedan od ključnih dokaza u postupku. Kao dokaz imamo CD-ove koji bi se danas vjerojatno pregledavali, ali taj dio nije sastavni dio mobitela, nalog za pretragu za njega nije glasio', objasnila je. 24sata neslužbeno doznaje da je dokaz o kojemu je riječ - memorijska kartica u mobitelu.

Izvor: Pixsell / Autor: Ivana Ivanović / PIXSELL

'Nismo se razišli u lošim odnosima, jednostavno ne mogu biti u postupku, ja sam to njemu i najavila. Ukoliko bi se svi naši prijedlozi odbacivali, što se i događa, ja ne želim tako raditi i da se možemo čuti u postupku za Strasbourg', otkrila je Košta rekavši kako drži da nije neprimjereno što ga je pozdravila s 'Ćao!'.