ZLOČIN KOD SISKA

Pucao je po selu, ubio susjedu, ranio četvero, ali neće u zatvor

23.12.2023 u 11:39

Bionic
Reading

Županijsko državno odvjetništvo u Sisku je nakon šest mjeseci od krvavog pohoda u sisačkim Capraškim Poljanama, kad je ubijena jedna a ozlijeđene četiri osobe, podiglo optužnicu protiv Neđada F. (58). Iako je optužen za više jezivih kaznenih djela, neće ići u zatvor jer je u trenutku njihovog počinjenja bio neubrojiv

Zločin se dogodio 1. srpnja oko 20 sati, a Neđad F. je kazneno prijavljen zbog jednog ubojstva, 10 pokušaja ubojstava, tri dovođenja u opasnost života i imovine kao i jednog takvog produljenog kaznenog djela, ali i zbog nedozvoljenog držanja oružja.

No temeljem članka 550. st.1. Zakona o kaznenom postupku, tužiteljstvo je predložilo sisačkom sudu da se Neđada F. smjesti prisilno u psihijatrijsku instituciju prema odredbama Zakona o zaštiti osoba s duševnim smetnjama jer su, kao je pokazalo psihijatrijsko vještačenje, kaznena djela počinjena u stanju neubrojivosti, donosi Jutarnji.

Podsjetimo, Neđad F. zvani Bracan je te kobne subote navečer naoružan s dvije vojne puške, ručnim bombama i molotovljevim koktelima, prešao iz svojeg dvorišta u susjedno te bez riječi počeo pucati po svima.

Ubijena je Neđadova prva susjeda Ivana J. (45) koju je navodno, kako su nam ispričali nakon horora svjedoci, prvo ranio u nogu, a zatim upucao na tlu.

  • +11
Pucnjava u Sisku Izvor: Pixsell / Autor: Edina Zuko/PIXSELL

U ruku je ranio i njezina supruga koji, prema riječima njegova brata, isprva nije niti shvatio što se događa, samo je čuo kako oko njega fijuču meci. Nakon toga osumnjičeni je krenuo u daljnji pohod, a pred njim su mještani trčali, skrivali djecu, zabarikadirali se u kuće...

Vidjevši to, rastrojeni muškarac s pripremljenim molotovljevim koktelima krenuo im je paliti kuće i to nakon što je prvo zapalio svoju.