problem u javnoj rasvjeti

Problemi uoči Alke: Već drugi strujni udar na tribinama trkališta

18.07.2023 u 17:38

Bionic
Reading

Na sinjskom Alkarskom trkalištu, u razmaku od desetak dana, policija je u dva navrata morala intervenirati zbog strujnog udara na tribinama trkališta koje u Sinju kolokvijalno nazivaju palkama.

"Prilikom izlaska s tribina, 19-godišnjak se sinoć uhvatio rukama za zaštitnu ogradu tribina, kojom prilikom je došlo do strujnog udara. Odveden je na liječnički pregled, no nije zadobio nikakve ozljede te je pušten iz bolnice", kažu iz Policijske uprave splitsko-dalmatinske.

Policija je po zaprimljenoj dojavi izašla na mjesto događaja i o navedenom će izvijestiti nadležno državno odvjetništvo, ali i državni inspektorat, kažu iz PU splitsko-dalmatinske.

Navode i kako će tribinama danas pristupiti ovlaštene osobe koje će obaviti potrebna mjerenja s ciljem otkrivanja i otklanjanja uzroka.

Prvi slučaj strujnog udara dogodio se u prošlu nedjelju, kada je uzdrman maloljetnik.

"U prvom slučaju smo također napravili sve mjere i radnje iz nadležnosti policije, obavijestili smo državno odvjetništvo. Napominjemo da je u tom prvom slučaju bila riječ o maloljetnom djetetu koje također nije ozlijeđeno", napisali su u odgovoru iz policije.

Kako doznaje Hina, problem se dogodi kod uključivanja javne rasvjete što je detektirano i radi se na uklanjanju potencijalne opasnosti.

Na Alkarskom trkalištu od četvrtka se održavaju probe za ovogodišnja alkarska nadmetanja. Ulica Alkarsko trkalište svake godine u sličnom periodu se zatvara za promet vozilima jer na dva mjeseca postaje mjesto viteškog natjecanja koje traje 308 godina.