iznuda i torturA

Uhićen Ante Roso: Tjerao žrtvu da puže i gola kopa vlastiti grob...

29.04.2022 u 10:42

Bionic
Reading

Ante Roso (53), koji je svojedobno, optužen i zatim oslobođen optužbi da je organizirao tzv. krvavu pljačku Fine 2005. godine, u srijedu je ponovno uhićen zbog iznude

Kako neslužbeno doznaje Jutarnji list, Rosu policija sumnjiči da je iznuđivao 5000 eura od muškarca kojeg je zajedno s dvojicom suradnika podvrgnuo pravoj torturi.

Žrtva je ispričala policiji da su ga uz prijetnju oružjem ugurali u auto te ga odvezli u jednu šumu u okolici Zagreba te mu skinuli svu odjeću i dali lopatu kako bi si iskopao grob. On je nag kopao grob četiri sata, a oni su ga pritom tukli. Nakon što je iskopao grob, natjerali su ga da puže do njihova automobila da bi ga zatim natjerali da im da telefonske brojeve članova svoje obitelji, zaprijetivši da će, ukoliko im ne preda 5000 eura, ubiti suprugu i "zoljom" gađati kuću.

Muškarac je sve prijavio policiji pa je pripremljena tzv. kriminalistička klopka. Kad su Roso i još jedan od njegovih poznanika došli po novac, zaskočili su ih pripadnici interventne policije te ih uhitili.

Roso, imenjak i prezimanjak generala HV-a, čitateljima crnih kronika postao je poznat 2011. kad ga je njegov dotadašnji poznanik, ali i osoba koja je naručila njegovo ubojstvo, Ivan Boršić, prokazao kao organizatora tzv. krvave pljačke Fine iz 2005. Roso je najprije bio u bijegu da bi nakon drugog ponovljenog suđanja bio oslobođen svih optužbi.