udaljeni iz službe

Na sud stigli policajci koji su lažirali službeno izvješće

30.11.2023 u 11:16

Bionic
Reading

Petero policajaca uhićenih zbog zloupotrebe položaja i ovlasti privode se na zagrebački Županijski sud. Sumnjiče se za lažiranje službenog izvješća, a rješenjem načelnika PU sisačko-moslavačke udaljit će se iz službe

Petorica uhićenih sisačko-moslavačkih policajaca privode se na zagrebački Županijski sud. Uhićeni su u utorak i srijedu u akciji policije i USKOK-a. Sumnjiči ih se za lažiranje službenog izvješća.

Ravnateljstvo policije u srijedu je priopćilo da je provođenjem hitnih dokaznih radnji kriminalističko istraživanje prošireno na još tri policijska službenika koji će rješenjem načelnika Policijske uprave sisačko-moslavačke biti udaljeni iz službe.

'Osim podnošenja zahtjeva za pokretanjem disciplinskog postupka, nakon što budu predani pritvorskom nadzorniku, protiv njih će biti podnijeta i kaznena prijava Uskoku', dodali su u policiji.

Jutarnji list neslužbeno je u srijedu doznao kako se kriminalističko istraživanje policije i USKOK-a proširilo i na aktualnoga prvoga čovjeka kriminalističke policije čitave Uprave, odnosno načelnika Sektora Igora Pasaneca, te voditelja Službe za javni red i sigurnost PU moslavačke Marijana Brnada. Njih dvojica su među trojicom danas uhićenih.

Prema neslužbenim informacijama dvojica u utorak uhićenih policajaca sumnjiče se da su početkom studenoga nakon akcije u Mošćenici kod Petrinje u kojoj su zapucali iz službenih pištolja neistinito prikazali činjenice u službenom izvješću kako bi izbjegli disciplinsku odgovornost.

Privođenje na sud Izvor: Pixsell / Autor: Luka Stanzl/PIXSELL

Sisačka policija je tada izvijestila da su policajci 'postupali prema više osoba po pitanju suzbijanja kriminaliteta droga' te da su zapucali 'kako bi otklonili opasnost' nakon što je je 'vozač automobila vozilom krenuo prema policijskim službenicima, prethodno se oglušujući na njihove naredbe'.

No, prema pisanju medija, cijeli je događaj navodno bio snimljen pa se otkrilo da vozač nije automobilom krenuo na policajce već je pokušao pobjeći, a policajci su zapucali prema automobilu te kasnije uskladili priče.