općina ivanska

Prilikom sanacije krovišta crkve pronađeno sedam ručnih bombi

22.02.2023 u 13:00

Bionic
Reading

Nakon što je Bjelovarčanin početkom tjedna pri čišćenju kuće pronašao 11 ručnih bombi, još sedam ih je u utorak otkriveno na bjelovarskom području kod sanacije krovišta crkve, a policija ih je i ovoga puta odnijela te pohranila do uništenja

Iz policije su u srijedu objavili kako im je radnik dojavio da su pri sanaciji krovišta crkve u Staroj Plošćici na području općine Ivanska pronašli bombe u vreći. Policajac zadužen za protueksplozijsku zaštitu na siguran je način izuzeo četiri ručne bombe M-52, dvije M-75 i jednu M-91. Pohranjene su u skladište ubojite opreme do uništenja.

Čak 11 ručnih bombi M-75, detonatorske kapisle i streljivo pronašao je u 76-godišnjak pri čišćenju i uređivanju kuće u Bjelovaru, a sve je dragovoljno predao policiji. Iz policije, zahvaljuju svim građanima koji su dosad sudjelovali u akciji "Manje oružja, manje tragedija" te i dalje pozivaju sve one koji još uvijek čuvaju nelegalno oružje, streljivo, minsko-eksplozivna sredstva i druge nedozvoljene predmete, da ih predaju policiji bez straha od kazne.

Građanima poručuju da sami ne donose oružje i eksplozivna sredstva u policijske postaje, kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već da ih o svojoj namjeri predaje obavijeste na broj 192. Policija će poslati stručne i osposobljene policijske službenike u civilu, koji će opasna sredstva preuzeti na siguran način.