Osječko-baranjska policija

Prevarile i pokrale teško bolesnu staricu, pa uhićene

19.04.2022 u 11:27

Bionic
Reading

Osječko-baranjska policija uhitila je 57-godišnju i 72-godišnju prevaranticu, koje su prevarile i pokrale teško bolesnu 86-godišnjakinju, nudeći joj uslugu udomiteljstva, izvijestila je policija u utorak

Nakon kriminalističkog istraživanja sumnja se da su sredinom ožujka ove godine, prevarantice iskoristile teško zdravstveno stanje 86-godišnjakinje te joj ponudile uslugu udomiteljstva i smjestile ju u udomiteljsku obitelj 57-godišnje osumnjičenice.

Nakon što su je udomile, prevarantice su svoju žrtvu nagovorile da s računa podigne ušteđevinu te im je preda. Ukradeni novac su podijelile, nakon čega su 86-godišnjakinju vratile na adresu prebivališta.

Po završetku kriminalističkog istraživanja, prevarantice su uhićene i predane pritvorskom nadzorniku i bit će kazneno prijavljene nadležnom državnom odvjetništvu.

Policija je pozvala građane, posebice one starije životne dobi, na maksimalni oprez kod dogovaranja bilo kakvih usluga s nepoznatim osobama, čiji identitet i poslovanje nisu provjerili, kako ne bi postali materijalno oštećeni počinjenjem kaznenog djela.