konferencija u policiji

Poznati detalji o počinitelju stravičnog ubojstva u Zagrebu; bio je već i u zatvoru

05.01.2023 u 14:29

Bionic
Reading

Muškarac je došao u kuću u kojoj živi njegova bivša partnerica s djetetom. Izbila je svađa nakon koje je nasrnuo na nju oštrim predmetom. Ubio je djevojčicu, majku teško ozlijedio, potom se bacio pod automobil

Policija je sinoć oko 20.30 zaprimila više poziva koji su upućivali na nasilje u obitelji na području zagrebačkog naselja Peščenica. Policija je odmah po prvom pozivu upućena na mjesto događaja gdje su utvrdili da je 43-godišnjak sjekirom zadao udarce u području glave djetetu i majci djeteta koji su pronađeni u teškom stanju. Policija na terenu im je odmah na terenu počela pružati prvu pomoć.

Marija Goatti, voditeljica službe za izvještajnu analitiku i odnose s javnošću Policijske uprave zagrebačke na konferenciji za novinare rekla je kako je policija u ranim jutarnjim satima dobila dojavu da je dijete od zadobivenih ozljeda preminulo. Govoreći o 43-godišnjaku je rekla kako je udario autom u zaštitnu ogradu, došao na autocestu i s namjerom se bacio pod vozilo, piše 24 sata.

'U tri navrata smo postupali, osumnjičenik je tada počinio prekršaj, u dva navrata je bio kazneno prijavljen zbog kršenja prava djeteta. Imao je mjere zabrane do ožujka 2021. Vi ste svjesni da se radi o najtežem obliku kaznenih djela. Mogu vam potvrditi da je bilo druge djece, ali interes javnosti nije ispred interesa dobrobiti djece', rekla je.

Vesna Drobac, predstojnica Centra za socijalnu skrb Zagreb - podružnica Peščenica rekla je kako je obitelj godinama bila pod mjerama.

'Jedno dijete je punoljetno, dvoje je maloljetno, povremeno je dolazio, jedno od djece je od počinitelja. Dolazio je kontaktirati s djetetom, imao je sudsku odluku', dodala je Drobac.

  • +7
Kuća u zagrebačkom naselju Kozari Bok gdje se dogodilo ubojstvo Izvor: Pixsell / Autor: Tomislav Miletic/PIXSELL

Nikolina Grubišić Požar, voditeljica Odjela maloljetničke delinkvencije i kriminaliteta na štetu mladeži i obitelji istaknula je kako unatrag godinu i više dana nemaju informacije da su narušeni odnosi ili da je bilo nasilja u obitelji.

'Ne možemo govoriti o širim članovima obiteljima', rekla je te dodala kako je počinitelj prijavljen za druga kaznena djela zbog kojih je bio u zatvoru.

'Obdukcija će biti obavljena. O motivima ne bih željela nagađati', rekla je Grubišić Požar.

  • +9
Konferencija za medije u PU zagrebačkoj o stravičnom ubojstvu na Peščenici Izvor: Pixsell / Autor: Emica Elvedji/PIXSELL

Na konferenciji u PU zagrebačkoj rečeno je kako mogu podijeliti samo informacije koje su provjerene. Istaknuli su kako su prvu informaciju dobili pozivom u srijedu u 20.26 sati.

'Niti policija niti centar ne može određivati koje će se mjere provoditi, to može samo sud. Ako govorimo o mjeri udaljenja iz nečijeg doma to može samo sud i DORH. O svakoj takvoj mjeri se sukladno rješenju suda, sud obavještava. Mjera opreza je prekinuta u ožujku 2021. godine. Na osnovu rješenja suda', istaknuto je na konferenciji u PU zagrebačkoj.