nemar ili namjera

Požar hotela u Lovranu najvjerojatnije izazvan ljudskom radnjom

15.04.2023 u 17:12

Bionic
Reading

Očevidom na požarištu starog hotela Miramar u Lovranu koji je izgorio u četvrtak, isključen je tehnički ili prirodni uzrok požara, izvijestila je u subotu primorsko-goranska policija, dodavši da je vatra najvjerojatnije izazvana ljudskom radnjom.

Kako je navela Policijska uprava primorsko-goranska, očevid je obavljen danas, nakon što su se stekli uvjeti, a provela ga je policija u suradnji s inspektorom zaštite od požara.

Požar starog hotela Miramar je najvjerojatnije izazvan ljudskom radnjom, nastala šteta je znatna, a visina će se utvrditi naknadno, dodaju iz PU.

  • +8
Požar u lovranskom hotelu Miramar Izvor: Pixsell / Autor: Nel Pavletic/PIXSELL

Policija i dalje nastavlja s utvrđivanjem svih relevantnih činjenica i okolnosti izbijanja požara, dodaje se u priopćenju.

Hotel Miramar se nalazi u središtu Lovrana, a godinama je izvan funkcije i zapušten. Sagrađen je prije stotinjak godina, a prazan je i izvan funkcije od 1998. godine, do kad su tamo boravili prognanici.

Požar je izbio u četvrtak poslijepodne, 13. travnja. Gasili su ga više sati vatrogasci Javne vatrogasne postrojbe Opatija, uz pomoć DVD Lovran i JVP Rijeka. Vatra je zahvatila cijelu zgradu hotela.

 Nije bilo ozlijeđenih osoba.