čekao je branitelja

Policiji se predala glava ličke obitelji Amić, njegov odvjetnik tvrdi da nije bio u bijegu: Problem je bio tehničke prirode...

31.01.2022 u 13:12

Bionic
Reading

Predao se Darko Amić (49) zvan Dragi. Osumnjičenik za prijetnje ubojstvom iz Perušića danas se u 11.15 sati dragovoljno javio u Zatvor u Gospiću po rješenju suca istrage Županijskog suda u Karlovcu, koji mu je u petak odredio 30-dnevni istražni zatvor, piše Jutarnji list

To je nešto prije podneva potvrdio i Neven Antić, njegov odvjetnik koji je osobno dopratio svojeg branjenika u zatvor u Gospiću.

Darkovi sinovi Bajo (31) i Darko (27) po istom rješenju već jesu u istražnom zatvoru jer su s njim osumnjičeni da su prijetili ubojstvom načelniku Općine Udbina Josipu Seučeku u četvrtak 20. siječnja. Bajo i Darko mlađi uhićeni su tjedan kasnije, prošloga četvrtka, dok je otac Darko bio u bijegu 10 dana, piše Jutarnji list.

Njegov odvjetnik Antić, međutim, kaže da se on dobrovoljno javio te da nije bio u bijegu, kako to navodi sud.

'Problem je bio tehničke prirode, ja sam imao koronu prošli tjedan i nisam mogao izaći iz izolacije do subote, a on je želio da ga dopratim. Čim sam stekao tu mogućnost, ja sam stigao u Gospić u Zatvor. Postupili smo po rješenju Županijskog suda u Karlovcu od petka', kaže odvjetnik Antić.

Na pitanje je li onda Amić bio čitavo vrijeme kod svoje kuće dok je za njim traja potraga, odgovorio je kako 'ne zna gdje je bio te da on ima više nekretnina, ali nije bio u bijegu, odnosno ni od koga se nije krio'. Nakon što odradi istražni zatvor sa sinovima Državno odvjetništvo će ga pozvati na prvo ispitivanje.

  • +5
Privođenje braće Amić zbog prijetnje načelniku Općine Udbina Izvor: Pixsell / Autor: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Podsjetimo, PU ličko-senjska kazneno ih je prijavila zbog osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo prijetnje, odnosno da su ubojstvom zaprijetili 35-godišnjem načelniku Udbine Seučeku, 'vezano uz njegov rad i položaj, kako bi ga uznemirili i ustrašili', a te prijetnje, kažu u tužiteljstvu, 'izazvale su kod oštećenika osjećaj straha i nesigurnosti'.

Općinsko državno odvjetništvo u Gospiću predložilo je sucu istrage Županijskog suda u Karlovcu određivanje istražnog zatvora osumnjičenom 49-godišnjaku koji je u bijegu i zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela, a osumnjičenom 31-godišnjaku i 27-godišnjaku zbog opasnosti od ometanja kaznenog postupka utjecajem na svjedoke i sudionika te zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela, što je sudac istrage i prihvatio, piše Jutarnji list.