šteta 390 eura

Policija uhvatila dvojac koji je napadao i pljačkao dostavljače hrane

22.01.2024 u 14:20

Bionic
Reading

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad dvojicom mladića starosti 20-godina zbog sumnje u počinjenje više kaznenih djela „Razbojništvo“.

Prema policijskom priopćenju, 30. prosinca 2023. godine oko 22 sata, osumnjičeni 20-godišnjak putem mobilne aplikacije naručio je dostavu hrane na adresu u Zagrebu, u ulici Tome Rosandića. Kada je oštećeni državljanin Indije, dostavljač hrane vozilom došao na adresu, drugi osumnjičeni 20-godišnjak mu je prijeteći nožem otuđio torbicu s dokumentima i novcem. S otuđenim su osumnjičeni vozilom zajedno pobjegli.

Nadalje, 26. prosinca 2023. godine, po prethodnoj narudžbi putem mobilne aplikacije u večernjim satima, oštećeni državljanin Bangladeša, dovezao se na adresu u Zagrebu u Ulicu Tome Rosandića. Dolaskom na navedenu adresu tamo ga je dočekao osumnjičeni 20-godišnjak i još jedna zasad nepoznata muška osoba. Osumnjičeni mu prišao i preuzeo naručenu hranu, a zatim je, držeći u ruci nož, verbalno prijeteći otuđio novac nakon čega su se dali u bijeg.

Materijalna šteta iznosi oko 390 eura za koje se sumnja da su osumnjičeni kasnije potrošili za svoje osobne potrebe.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja posebno izvješće će biti dostavljeno Županijskom državnom odvjetništvu za mladež.