slučaj iz hlevnice

Policija pronašla ženu koja je ostavila mrtvu bebu na šuti pored ceste

17.04.2023 u 17:14

Bionic
Reading

Nakon opsežnoga kriminalističkog istraživanja vezanog uz slučaj mrtvog novorođenčeta pronađenog u zagorskome mjestu Hlevnici u siječnju ove godine podnesena je kaznena prijava protiv 28-godišnjakinje, priopćili su iz krapinsko-zagorske Policijske uprave

U vezi s mrtvim novorođenčetom pronađenim u mjestu Hlevnici u općini Đurmancu 29. siječnja krapinsko-zagorska Policijska uprava dovršila je u koordinaciji sa Županijskim državnim odvjetništvom u Zagrebu složeno i opsežno kriminalističko istraživanje.

U priopćenju se navodi kako je provedenim izvidima i dokaznim radnjama utvrđeno da je osumnjičena 28-godišnja hrvatska državljanka počinila kazneno djelo "povrede mira pokojnika" te je protiv nje redovitim putem podnesena kaznena prijava Općinskome državnom odvjetništvu u Zlataru.

„Imajući u vidu zaštitu i dobrobit obitelji, nismo u mogućnosti iznositi više detalja provedenih izvida i kriminalističkog istraživanja”, priopćili su iz krapinsko-zagorske PU.

Mrtvo novorođenče pronađeno je krajem siječnja u Hlevnici u blizini Đurmanca. Ostavljeno je u dvorištu, na šuti pokraj ceste.