pokušali pobjeći

Policija objavila detalje dramatične akcije uhićenja kradljivaca u Maksimiru

13.12.2023 u 12:41

Bionic
Reading

Policija je u utorak navečer na području zagrebačkog Maksimira uhitila četiri osobe pod sumnjom da su provaljivali u domove. U srijedu su objavljeni detalji dramatične akcije uhićenja

'Jučer, 12. prosinca oko 20.50 sati na području Maksimira operativnim radom policijskih službenika došlo je do uočavanja mogućih počinitelja kaznenih djela koji su se u tom trenutku nalazili u vozilu koje je bilo zaustavljeno na semaforu na znak crvenog svjetla. Prema do sada prikupljenim informacijama, osumnjičeni 36-godišnjak upravljao je Maksimirskom cestom u smjeru istoka, kod raskrižja s Mandlovom ulicom, a kretao se vozilom Mazda, dok su se u vozilu nalazila trojica putnika starosti od 19 do 34 godine', piše u priopćenju zagrebačke policije u srijedu.

  • +13
Policijska akcija u Maksimiru Izvor: Pixsell / Autor: Tomislav Miletic/PIXSELL

Po uočavanju, policijski službenici, upravo u trenutku zaustavljanja tog vozila zbog crvenog svjetla na semaforu, prišli su mu s ciljem uhićenja sumnjivih osoba. Uz procjenu minimalnog rizika, s obzirom na to da vozilo tada nije bilo u kretanju, legitimirali su ih i izdali naredbe, na što se vozač oglušio i s namjerom bijega oštetio sedam vozila koja su tada bila zaustavljena na kolniku.

Policija uhitila četvoricu kradljivaca u Maksimiru Izvor: Pixsell / Autor: Tomislav Miletić

Nad svim osobama uporabljena su sredstva prisile, nakon čega su privedeni u službene prostorije policije na kriminalističko istraživanje.

  • +17
Očevid nakon uhićenja kradljivaca u Maksimiru Izvor: Cropix / Autor: Goran Mehkek

Tportal je i na WhatsAppu

Želite li dobivati najvažnije vijesti dana na WhatsApp: Zapratite tportalov kanal OVDJE i kliknite 'Prati'.