zajednička akcija

[VIDEO] Policija iz nabujale Dragonje spasila ženu koja je prebacivala djecu u Sloveniju; traga se za još jednim djetetom

10.12.2021 u 09:56

Bionic
Reading

Istarski policajci su iz nabujale rijeke uspjeli spasiti tursku državljanku. U tijeku je traganje za djetetom, za koje se pretpostavlja da ga je odvukla riječna struja

U večernjim satima u četvrtak policija je zaprimila dojavu da se u mjestu Dramac kod Buja nalazi dijete koje traži pomoć.

Policija je utvrdila da se radi o stranom državljaninu, a kako su začuli povike nedaleko od državne granice, uputili su se prema rijeci Dragonji. Uočili su srušeno deblo iznad nabujale rijeke na kojem se nalazila žena u lošem fizičkom stanju, priopćila je PU istarska.

Zbog jakog strujanja vode i visokog vodostaja žena nije mogla sama doći do obale te je policijski službenik ušao u rijeku i pridržavao je, dok je građanin donio ljestve te su hrvatski policijski službenik, slovenski policijski službenik i građanin uspjeli smjestiti ženu na ljestve i izvući je na sigurno na slovensku stranu obale.

Na slovenskoj strani Dragonje pronađeni su još jedno dijete i 18-godišnjak koje je žena uspjela prebaciti preko rijeke, a prema trenutno raspoloživim informacijama, s njima je bilo još jedno dijete koje je jaka riječna struja odnijela dok ga je pokušala prenijeti preko rijeke.

Ženi, koja je bila pothlađena i u šoku, kao i djeci i 18-godišnjaku, djelatnici hitne medicinske pomoći pružili su liječničku pomoć odmah na graničnom prijelazu Plovanija.

Policija spasila ženu iz rijeke, u tijeku potraga za djetetom Izvor: Licencirane fotografije / Autor: PU istarska

Žena je potom odvezena u pulsku bolnicu na daljnju medicinsku obradu dok je djeci i 18-godinjaku nadležni centar za socijalnu skrb osigurao adekvatan smještaj.

Hrvatski i slovenski policajci nastavili su tijekom noći, s vatrogascima iz JVP-a Umag, DVD-a Buje, JVP-a Koper i JVP-a Piran, tragati za djetetom koje je nastalo, no potraga je zasad bila neuspješna. Mjere traganja nastavljaju se i tijekom današnjeg dana.