kazneno djelo

Policija ekspresno pronašla tko je lažno dojavio o bombi na Črnomercu

16.04.2024 u 11:31

Bionic
Reading

Za manje od 12 sati od lažne dojave da je na parkiralištu ispred trgovačkog centra na Črnomercu postavljena bomba zagrebačka policija uhitila je 58-godišnjaka koji je prijavljen za kazneno djelo lažne uzbune pa mu prijeti i do tri godine zatvora

Policija je izvijestila kako 58-godišnjaka sumnjiči da je u nedjelju oko 18.30, mobitelom nazvao telefonski broj policije 192, rekao da je na parkiralištu ispred trgovačkog centra na Črnomercu postavljena eksplozivna naprava i prekinuo poziv.

"Na taj je način na hitno djelovanje primorao policijske službenike Policijske uprave zagrebačke iz više ustrojstvenih jedinica da poduzmu niz mjera i radnji s ciljem utvrđivanja istinitosti dojave, kažu u policiji.

Dodaju da je "provedenim aktivnostima" utvrđeno da je dojava bila lažna, a sljedećeg dana u ranojutarnjima satima osumnjičeni je uhićen i priveden na kriminalističko istraživanje.

Nakon kriminalističkog istraživanja 58-godišnjak je predan pritvorskom nadzorniku i prijavljen državnom odvjetništvu za kazneno djelo lažne uzbune.

Za lažno obavještavanje policije ili druge javne službe koja osigurava red ili pruža pomoć "o događaju koji iziskuje hitno djelovanje te službe" Kazneni zakon predviđa do tri godine zatvora.