POMNO SMIŠLJEN PLAN

Pokušaj bijega iz riječkog zatvora: Kopali tunel i htjeli se priključiti maškarama

13.02.2024 u 16:58

Bionic
Reading

Dvojica zatvorenika riječkog zatvora pokušali su pobjeći u nedjelju, potvrdilo je Ministarstvo pravosuđa. Navodno su iz jedne ćelije šipkom bušili beton i tako kopali tunel

Uprava za zatvorski sustav i probaciju izvijestila je da je u nedjelju, 11. veljače u Zatvoru u Rijeci zabilježena incidentna situacija kopanja vanjske strane zida zatvoreničke sobe.

U navedenom događaju sudjelovala su dva zatvorenika, a ne osam do deset kako su prvotno objavili mediji. Potencijalni bijeg iz zatvora u Rijeci spriječen je pravovremenom reakcijom službenika osiguranja. Osim materijalne štete nastale na zidu, nije zabilježena druga šteta.

'Sve okolnosti ovog događaja još se utvrđuju, a nadležne službe zatvorskog sustava poduzet će mjere u okviru svojeg djelokruga s ciljem minimiziranja nastale štete, sankcioniranja uključenih osoba lišenih slobode i podizanja razine sigurnosti u navedenom kaznenom tijelu, priopćilo je Ministarstvo pravosuđa.

Kako pišu 24sata, navodno su se nakon izlaska iz zatvora, koji se nalazi u centru grada, planirali priključiti karnevalskoj povorci u Rijeci i tako se stopiti u masi i zamesti trag. No onda su pravosudni policajci primijetili što im se događa pred nosom i razotrkili njihov pomno smišljen plan.

Koliko su dugo i čime sve zatvorenici kopali tunel pokazat će istraga.