dolijao policiji

Supertalent u zatvoru: Krao po zlatarama, a punicu 'častio' pljačkom u Bauhausu

15.09.2023 u 18:02

Bionic
Reading

Fitness trener i bivši pobjednik talent showa Supertalent, 31-godišnji Zagrepčanin Petar Bruno Basić, priveden je zbog niza pokušaja pljački zlatarnica u kojima je ukrao, kako zagrebačka policija procjenjuje, ukupno 138.450 eura

Istražitelji sumnjaju da je 21 zlatni lanac i 38 zlatnih narukvica otuđio iz zlatarnice Zaks u zagrebačkom Arena Centru 18. srpnja oko 20.20 sati kada je 23-godišnju zlatarku pošpricao suzavcem i ukrao zlato vrijedno 90.961 euro. Zločin je ponovio u zlatari Diaria u Sesvetama gdje je ukrao 475 grama zlata u platnenom smotuljku vrijednom 47.500 eura.

Zanimljivo je, primjećuje Jutarnji, da je do zlatarnica odlazio u Renault Cliju u vlasništvu majke svoje djevojke. Na to je vozilo, međutim, stavljao nepripadajuće registarske oznake kako ona ne bi upala u eventualne probleme.

List doznaje kako je punicu pokušao umiriti poklonima vrijednima 2254 eura koje je ukrao iz Bauhausa, a sumnjiči ga se i za tri krađe registarskih tablica sa tuđih vozila.

  • +3
Petar Bruno Basić, pobjednik Supertalenta 2016. Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL

Basić, koji je zaradio 200.000 kuna kao pobjednik Supertalenta 2016. godine narednih će mjesec dana provesti iza rešetaka remetinečkog zatvora. Sutkinja istrage Županijskog suda u Velikoj Gorici mu je odredila jednomjesečni istražni zatvor kako ne bi utjecao na svjedoke i ponovio djelo.

Na ispitivanju u tužiteljstvu odlučio je šutjeti, a tužiteljstvo ga je suočilo sa stvarima pronađenima tijekom pretresa doma njegovih roditelja kao i doma njegove nevjenčane partnerice i njezine majke. Riječ je o 1000 eura gotovine, zlato, suzavac i oprema ukradena iz Bauhausa ukradena kod njegove punice. Ta pljačka ga je i odala, jer je cijeli pohod snimljen video nadzorom trgovačkog centra. Tom je prilikom ukrao veći vrtni bazen, dvije ležaljke, roštilj, dvije stolice, suncobran te prijenosnu klimu.