povezano s akcijom u hrvatskoj

[FOTO] Opsadno stanje u Beogradu: Uhićen šef narkobande Darko Šarić

14.04.2022 u 14:06

Bionic
Reading

Jake policijske snage blokirale su ulicu u kojoj se nalazi vila Darka Šarića, a potom ga uhitile, saznaje Kurir.

Šarića, kako saznaje Kurir, uhitili su po nalogu Tužiteljstva za organizirani kriminal. Srpski mediji javljalju da službeni razlog uhićenja još nije poznat, ali potvrđeno je da se radi o novim kaznenim djelima koje je počinio iz kućnog pritvora.

Prema informacijama hrvatskih medija, Šarić je uhićen na osnovi informacija koje je pribavila hrvatska policija istražujući lanac trgovine kokainom.

O svemu se oglasila i srbijanska policija. 'U međunarodnoj akciji koordiniranoj od strane Europola i Eurojusta, u kojoj su sudjelovale policije Hrvatske i Srbije, uhapšeni su članovi više organiziranih kriminalnih grupa. U Srbiji, pripadnici Ministarstva unutarnjih poslova, Uprave kriminalističke policije, Službe za borbu protiv organiziranog kriminala, Sektora unutarnje kontrole, Policijske uprave za grad Beograd, SAJ i Žandarmerije u suradnji s Tužiteljstvom za organizirani kriminal i BIA, uhitili su pet članova organizirane kriminalne grupe koja je djelovala na teritoriju Republike Srbije, Europe i Južne Amerike. Uhićeni su D.Š, za kojeg se sumnja da je organizator spomenute organizirane kriminalne grupe i članovi D. L., D. O., U. R. i D. M, a za ostalima se intenzivno traga.

Oni se terete da su izvršili kaznena djela udruživanja radi izvršenja kaznenih djela, teško ubojstvo, nedozvoljena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, izazivanje opće opasnosti i zloupotreba službenog položaja. Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati i oni će, uz kaznenuu prijavu, biti privedeni Tužiteljstvu za organizirani kriminal', stoji u priopćenju policije.

Privođenja u Beogradu Izvor: Cropix / Autor: CROPIX

Kako doznaju Novosti u akciji u kojoj je 'pao' Darko Šarić do sada je uhićeno još 30 osoba.

Kako javlja Kurirov reporter s terena, ulica na Senjaku potpuno je blokirana, a mogu se videti pripadnici SAJ-a, policija, Hitna pomoć i službeni psi.

Inače, Šariću se trenutno sudi za krijumčarenje 5,7 tona kokaina i pranje novca. Od prosinca je u kućnom pritvoru te je nosio narukvicu na nozi. Prvo je bio osuđen na 15 godina zatvora, no to je ukinuo Vrhovni sud.