protupravna naplata

Od kamatara u Zagrebu posudio novac 2013., sljedeće ga vratio, no ovaj mu ga je otimao sve do ove godine

22.02.2022 u 12:37

Bionic
Reading

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 43-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela protupravne naplate na štetu 59-godišnjaka

Naime tijekom 2013. godine oštećeni je od osumnjičenog 43-godišnjaka posudio određeni novčani iznos koji mu je obećao vratiti u ratama, što je i učinio sredinom 2014. godine, međutim osumnjičeni se s time nije složio te je zaprijetio oštećenom koji je zbog straha za vlastiti život nastavio mjesečno davati određeni novčani iznos sve do unazad tridesetak dana.

Tada je, u siječnju 2022. godine, kada osumnjičenom nije dao određeni novčani iznos, 43-godišnjak došao na adresu u Dubravi te metalnim predmetom napao oštećenog i verbalno mu zaprijetio. Sredinom veljače 2022. godine 43-godišnjak je i putem telefon stupio u kontakt s oštećenim te mu zaprijetio fizičkim nasiljem ako mu ne preda određeni novčani iznos zbog nepostojećeg dugovanja.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku dok je kaznena prijava podnesena Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu.