TREBA MU POMOĆ

Nije mu prvi put: Otkriveno tko je muškarac koji je prijetio noževima u centru Ljubljane

13.03.2024 u 20:45

Bionic
Reading

Muškarac koji je oko 15 sati u središtu Ljubljane s dvama noževima prijetio prolaznicima, nakon čega je uslijedila intervencija policije koja je sat kasnije završila uhićenjem, 23-godišnji je Ljubljančanin koji je već od ranije poznat policiji po sličnom incidentu, priopćeno je u večernjim satima iz Policijske uprave Ljubljana.

Očevici su posvjedočili da je muškarac isprva prijetio i mrmljao "Sve ću vas izrezati". Kasnije je iste prijetnje izrekao i policiji koja je dva puta neuspješno pokušala muškarca onesposobiti elektrošokerom i izbiti mu nož iz ruku.

Riječ je o njihovom starom poznaniku jer je već bio uključen u sličan događaj 2020. godine, rekao je na tiskovnoj konferenciji inspektor Željko Car. Rekao je da mladiću treba psihijatrijska pomoć.

Policija je nešto iza 16 sati izvijestila javnost da je svladala počinitelja na području ispred ljekarne u poznatoj zgradi Kozolec, a Car je u večernjim satima izvijestio i da sredstva prisile, uključujući elektrošoker, nisu djelovala. Car je najavio da će povjerenstvo nadležno za to istražiti zašto elektrošoker nije radio.

  • +12
Policija u Ljubljani savladala muškarca koji je držao dva noža Izvor: Pixsell / Autor: Borut Zivulovic/PIXSELL /F.A. BO

23-godišnjak je nož ispustio tek kada je na mjesto intervencije stigla s njim povezana osoba. Nakon toga su ga kontrolirali pripadnici specijalne jedinice policije, a utvrđivanje svih okolnosti događaja još je u tijeku.

Jedan od policajaca je prilikom intervencije lakše ozlijeđen, a počinitelj je neozlijeđen.