dvoje poginulih

Mladom vozaču stigla kaznena prijava zbog stravičnog sudara u tunelu Pećine

20.02.2024 u 15:53

Bionic
Reading

Policija je kazneno prijavila državnom odvjetništvu 19-godišnjeg vozača, osumnjičenog da je nedavno izazivao prometnu nesreću u tunelu Pećine u Rijeci, u kojoj su poginule dvije osobe, te je predan pritvorskom nadzorniku, priopćeno je u utorak iz PU primorsko-goranske

Iz policije su izvijestili o nastavku kriminalističkog istraživanja o okolnostima teške prometne nesreće, koja se dogodila 9. veljače u Rijeci, provedenom u koordinaciji sa Županijskim državnim odvjetništvom. Utvrđeno je da je 19-godišnji hrvatski državljanin, upravljajući osobnim vozilom na DC 404 u tunelu Pećine oko 21,40 sati, krećući se brzinom neprilagođenom stanju i uvjetima na cesti te pod utjecajem alkohola, u nepreglednom zavoju izgubio nadzor nad vozilom i prešao na suprotnu traku kolnika.

U suprotnoj traci kolnika se izravno sudario s teretnim vozilom kojim je upravljao 62-godišnji hrvatski državljanin. Na mjestu nesreće su smrtno stradala dva putnika iz osobnog vozila, treći putnik iz tog vozila je lakše ozlijeđen, a obojica vozača su zadobila teške ozljede.