uhićen na prijelazu blatina

Mladić koji je u Hrvatsku ušao s 11 kilograma heroina ostaje mjesec dana u zatvoru

23.02.2023 u 15:12

Bionic
Reading

Sudac istrage osječkog Županijskog suda odredio je jednomjesečni istražni zatvor 20-godišnjem albanskom državljaninu koji je, na baranjskom graničnom prijelazu Batina, pokušao prokrijumčariti gotovo 11 kilograma heroina, izvijestio je sud u četvrtak

Uskok je predložio određivanje istražnog zatvora zbog bojazni od bijega i ponavljanja kaznenog djela. Osumnjičenika terete da je, u prerađenom vozilu albanske registracije prevozio 21 paket sa ukupno 10,9 kilograma heroina, što je, preko teritorija Hrvatske, pokušao prevesti u druge države EU, izvijestio je glasnogovornik osječkog Županijskog suda Miroslav Rožac.

U nazočnosti tumača za albanski jezik i branitelja po službenoj dužnosti nakon provedenog ročišta utvrđena je osnovana sumnja da je okrivljenik počinio  kaznena djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama u sastavu zločinačkog udruženja.

Utvrđeni su i posebni uvjeti za određivanje istražnog zatvora, jer se radi o stranom državljaninu koji nema prebivalište i boravište na području RH i nikakve poveznice, a kazneno djelo je počinio u sastavu organizirane kriminalne skupine.

Osumnjičenom 20-godišnjaku određen je jednomjesečni istražni zatvor, a o njegovom uhićenju i istrazi koju je protiv njega pokrenuo Uskok obaviješteno je konzularno predstavništvo Albanije, ističu na osječkom Županijskom sudu.

Osječko-baranjska policija prethodno je izvijestila kako je ovo najveća zapljena heroina na graničnom prijelazu Batina, a drogu je u preinačenom spremniku automobila otkrio službeni policijski pas Don, dok je pretraživanje vozila trajalo puna tri sata.