vatrogasci na terenu

Lokaliziran požar kod Osijeka, gorjelo odlagalište rabljenih guma

10.07.2023 u 21:21

Bionic
Reading

Lokaliziran je požar koji je nešto poslije 18 sati buknuo na otvorenom prostoru prema osječkom prigradskom naselju Tenji, a tijekom gašenja nije bilo ozlijeđenih, niti veće materijalne štete, izvijestili su u ponedjeljak navečer osječki vatrogasci i Gradska uprava

Vatrogasci su oko 18,20 sati zaprimili dojavu građana da se na području prema Tenji vidi gusti crni dim, izjavio je novinarima zapovjednik osječke Javne vatrogasne postrojbe Goran Ivković.

Dolaskom na mjesto intervencije utvrdili su da se požar otvorenog prostora i niskog raslinja proširio na odlagalište starih i rabljenih automobilskih guma, kojih je, prema procjeni, bilo oko 150 tona.

U intervenciji je sudjelovalo deset vozila s 35 profesionalnih i dobrovoljnih vatrogasaca, a požar je lokaliziran u 19,40 sati.

Nema velike materijalne štete, niti ozlijeđenih osoba. Obaviještene su nadležne inspekcijske službe i nakon potpunog gašenja počet će se utvrđivati uzrok požara.  Pretpostavljam da će to biti sutra ujutro, jer ćemo vjerojatno ostati cijelu noć osiguravati požarište, istaknuo je Ivković.

Osječki dogradonačelnik Dragan Vulin istaknuo je kako se  požar nije proširio zahvaljujući brzoj i iznimno kvalitetnoj reakciji osječkih vatrogasaca.

U jednom trenutku, kada se gusti crni dim nadvio nad gradom, izgledao je dosta opasno i nagađalo se što to gori. No, najvažnije je da nema ozlijeđenih, niti veće materijalne štete. Građani mogu biti mirni,  poručio je Vulin.