dojavio policiji

Lažno prijavio krađu taksija kako bi poslodavcu prikrio štetu

04.01.2024 u 12:30

Bionic
Reading

Zagrebačka policija prijavila je 46-godišnjaka koji je lažno prijavio da su mu dva muškarca i jedna žena oteli taksi vozilo, a sve kako bi prikrio poslodavcu i vlasniku vozila da je drugoj osobi dao automobil na upravljanje i da zna tko je pričinio štetu na vozilu

Policija je priopćila da je 46-godišnjak u srijedu oko 3 sata dojavio policiji da je u taksiju vozio dvije muške i jednu žensku osobu koji su mu, prijeteći nožem, otuđili automobil.

Postupajući po zaprimljenoj dojavi, policajci su oko 3,20 sati na Aveniji Većeslava Holjevca uočili vozilo marke MG gospićkih oznaka kojim je upravljala 36-godišnjakinja, dok je na stražnjem sjedalu bio 38-godišnjak, a u prtljažniku 33-godišnjak.

Po zaustavljanju vozila, 33-godišnjak je počeo bježati od policije te se nakon vezivanja pokušavao osloboditi iz zahvata, nekontrolirano pružajući otpor. Uz to, vrijeđao je i omalovažavao policajca pa je priveden, dok je istovremeno počeo bježati i 38-godišnjak koji je također vezan i priveden.

U policiji navode da je za obojicu pozvana hitna medicinska pomoć koju su odbili.

Daljnjim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je 46-godišnjak lažno prijavio kazneno djelo kako bi prikrio poslodavcu i vlasniku vozila da je drugoj osobi dao vozilo na upravljanje i da zna tko je pričinio štetu na vozilu odnosno sitna oštećenja.

Policija dodaje da je protiv 33-godišnjaka podnesen optužni prijedlog iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, nakon čega je prepraćen na Općinski prekršajni sud u Zagrebu. I protiv 36-godišnjakinje je podnesen optužni prijedlog zbog upravljanja motornim vozilom pod utjecajem droga te je prepraćena na Općinski prekršajni sud u Novom Zagrebu. Za 38-godišnjaka nisu utvrđeni elementi kaznenog djela niti prekršaja, dodali su iz policije.