PU BRODSKO-POSAVSKA

Krijumčario migrante po Hrvatskoj, 20-ak ih otkriveno u Donjim Andrijevcima

02.01.2024 u 16:25

Bionic
Reading

Nakon policijske istrage koja je pokazala da je u ponedjeljak pokušao prokrijumčariti 20 ilegalnih migranata do Italije, u pritvoru je završio 35-godišnji državljanin Srbije, a protiv 49-godišnjeg Pakistanca podnesena je kaznena prijava zbog krivotvorenja isprava

Prema podacima Policijske uprave brodsko-posavske migranti su otkriveni na području općine Donji Andrijevci 20-ak kilometara istočno od Slavonskog Broda.

Ilegalni migranti otkriveni su u jutarnjim satima. Svi su bili bez dokumenata i u Hrvatsku su ušli na nezakonit način. U blizini otkrivene skupine policajci su zatekli i teretno vozilo kojim se dovezao 35-godišnji državljanin Srbije.

Kriminalističkim istraživanjem policija je potvrdila sumnju da je 35-godišnjak, po prethodnom dogovoru, planirao migrante uz naknadu primiti u vozilo i prevesti do Italije. Policija će protiv srpskog državljanina podići kaznenu prijavu, dok će prema migrantima provesti postupak sukladno Zakonu o međunarodnoj i privremenoj zaštiti i Zakonu o strancima.

Policajci brodsko-posavske Policijske uprave istog dana, oko 14 sati, pri pokušaju ulaza u Hrvatsku spriječili su i 49-godišnjeg državljanina Pakistana koji se redovnom autobusnom linijom dovezao do graničnog prijelaza u Slavonskom Brodu te prilikom kontrole na ulazu u Hrvatsku policajcima predao krivotvorenu putovnicu. Djelatnici carine prilikom pretrage prtljage pronašli su i krivotvorenu pakistansku vozačku dozvolu.

Policija će protiv Pakistanca podnijeti kaznenu prijavu zbog krivotvorenja isprava.