ŠOKANTNO OTKRIĆE U ISTRI

Krčio zaraslu parcelu pa pronašao ljudske kosti

31.01.2022 u 20:43

Bionic
Reading

Prvo je zapazio čeljust, a uz nju dužu kost, vjerojatno bedrenu. Hari Vidović iz Roča u Istri, nakon krčenja, zapalio je graju uz rub svoje parcele uz samu cestu koja je dijeli od mjesnog groblja u Roču kada je primijetio kosti, pretpostavka je ljudske, kako izviruju iz zemlje.

- Otkako pamtim, taj dio pašnjaka uz cestu zarastao je u graju. Dao sam si truda da ga uredim. Prije nekoliko mjeseci ispilio sam nekoliko stabala akacije.

Posjekao sam i rubidu i čim se posušila proteklog vikenda od Javne vatrogasne postrojbe tražio odobrenje za loženje vatre na otvorenom prostoru i odlučio to zapaliti, počeo je Vidović priču.

- Kad je vatra izgorjela, na moje iznenađenje vidio sam nekoliko ljudskih kostiju, barem pretpostavljam da su ljudske. Odmah sam uočio donju čeljust. Malo me je zateklo.

Prva misao bila mi je da je možda nekada, netko, prije stotinjak godina, ako ne i više, prilikom iskopa groba radi novog pokopa, višak zemlje bacio upravo na ovu lokaciju uz cestu koja je oduvijek zarasla pa se to nije primijetilo, izjavio je ročki profesor likovne kulture i turistički vodič za Glas Istre.

Moguće je, kaže Vidović, da kostiju u malom zemljanom humku ima još, no to će tek trebati istražiti. O šokantnom otkriću obavijestio je Policijsku postaju Buzet.