zagrebački lopov

Krao po automobilima i naletio na 'minu': Progonila ga tajna služba

06.11.2023 u 16:39

Bionic
Reading

Konobar Karlo ugrozio je hrvatsku nacionalnu sigurnost uz ‘pomoć’ visokorangiranog pripadnika tajne službe koji je nekoć obavljao važne dužnosti u obavještajnoj agenciji, piše portal Danica.hr

Ispostavilo se, naime, kako je Karlo (28) od sredine do kraja 2020. godine operirao po Zagrebu tražeći nezaključane automobile na ulici iz kojih je onda krao vrijedne stvari. Pronašao je ukupno pet takvih automobila iz kojih je odnio sve što mu je došlo pod ruku.

No, zadnji takav slučaj natovario mu je na vrat i hrvatske tajne službe te je vrlo brzo pronađen i uhićen. Karlo je, naime, u studenome 2020. godine između 20 i 22 sata na Čulinečkoj cesti u Zagreb otkrio nezaključanu Opel Astru u vlasništvu supertajnog agenta Tome, piše Danica.hr.

Osobito je zabrinjavajuće da je pripadnik službi za nacionalnu sigurnost u vozilu ostavio i okopojasnu torbicu u kojem su bili njegovi osobni dokumenti.

Ali, u torbi je držao i značku i iskaznicu Ureda vijeća za nacionalnu sigurnost RH te čak tri kartice za ulaz u strogo štićeni objekt Ureda VNS-a u Jurjevskoj ulici u Zagrebu. Karlo nije bio svjestan što drži u rukama.

Time je privukao pozornost tajnih službi koje su se s policijom ozbiljno primile posla te mu vrlo brzo ušle u trag. Ispostavilo se da je prije toga ukrao stvari iz još četiri nezaključana automobila.

Zajedno s pomagačem okrao je u listopadu iste godine i tri mlade osobe u parku u Ulici Milovana Gavazzija. Došli su do klupice na kojoj su sjedila dva mladića i djevojka. Predstavili su im se kao policijski službenici iz 'narkotika' te ih pretresli i uzeli im 1600 kuna.

Karlo je ovih dana proglašen krivim i osuđen na dvije godine zatvora: deset mjeseci bezuvjetno, a 14 mjeseci uvjetno. Presuda je nepravomoćna i na nju se može žaliti.

'Kao olakotne okolnosti na strani optuženog sud je cijenio priznanje kaznenih djela, čime je ubrzao i olakšao okončanje ovog kaznenog postupka te izraženo žaljenje i kajanje zbog počinjenih kaznenih djela.

Osim toga, on je otac malodobnog djeteta, zaposlen i ostvaruje redovita mjesečna primanja te je u vrijeme počinjenja ovih kaznenih djela bio kazneno neosuđivan', naglasila je sutkinja.

Tportal je i na WhatsAppu

Želite dobivati najvažnije vijesti dana na WhatsApp: Zapratite tportalov kanal OVDJE i kliknite 'Prati'