prometna nesreća

Jurnjavom motociklom u Splitu pokušao pobjeći policiji: Nakon što je ulovljen postalo je jasno i zašto

20.02.2023 u 09:12

Bionic
Reading

Policijski službenici Policijske postaje prometne policije Split dovršili su kriminalističko istraživanje nad 28-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama te više prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama

Naime 18. veljače 2023. godine oko 18 sati u Velebitskoj ulici u Splitu 28-godišnjak, koji je upravljao motociklom, uočio je policijske službenike te pokušao pobjeći vozeći kroz raskrižje dok je za njegov smjer kretanja bilo upaljeno crveno svjetlo te je tom prilikom izazvao prometnu nesreću s materijalnom štetom.

Muškarac je uhićen uz uporabu sredstava prisile i doveden u službene prostorije policije. Tijekom postupanja kod njega je pronađeno i oduzeto 304 grama marihuane te slijedi podnošenje kaznene prijave protiv njega zbog kaznenog djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama.

Tijekom kriminalističkog istraživanja potvrđena je sumnja da je 28-godišnjak ostvario obilježja sljedećih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama: čl.289 st.1 (nevažeća vozačka dozvola zbog 12 negativnih bodova u dvije godine), čl.59 st.1 u svezi s čl.293.st.1 (prolazak kroz crveno i izazivanje prometne nesreće s materijalnom štetom), čl. 181 st.1 (odbio testiranje na alkohol i drogu), čl.244 st.2 (vozilo nije imalo vidljivu registracijsku oznaku) i čl. 236 st.1 (vozilo kojim je upravljao nije udovoljavalo propisanim uvjetima). Zadržan je te će biti priveden na nadležni općinski prekršajni sud.