u strahu za život

Izgorio stan u Puli, prestravljeni stanari žale se na susjeda: 'Mogao nas je sve pobiti'

22.12.2021 u 13:14

Bionic
Reading

Jutros oko 6 sati zapalio se stan u Raškoj ulici na Kaštanjeru u Puli. Policija je dojavu zaprimila u 6.30 sati. Vatrogasci su odmah izašli na teren sa tri vozila, a intervencija je završila u 7 sati. Uzrok požara utvrdit će policija

Za sada se zna da je izgorio stan na prvom katu i zadimljen stan iznad. Nitko nije ozlijeđen, ali je nastala velika materijalna šteta. Glas Istre razgovarao je sa susjedima u kući gdje je jutros izgorio stan. Stanari su očajni i u šoku. Godinama bezuspješno apeliraju kod nadležnih za pomoć zbog problematičnog susjeda.

'Izgorio je stan u vlasništvu grada Pule, a susjed za kojeg mislimo da je ovisnik, nedavno je izašao iz zatvora. Noćas nas je mogao sve ubiti. On je zapalio stan. U šest ujutro čula sam udarac, a da sam kojim slučajem radila popodne možda bi stradalo moje dijete, kao i djeca svih susjeda. Rano sam se probudila nakon noći u kojoj je stvarao buku. On se prije dva mjeseca vratio iz zatvora i onda mu je grad Pula renovirao i dao ovaj stan. Živi na teret države cijeli život. Sinoć je počela agonija. U 22 sata smo zvali policiju jer je počeo razbijati, opet smo ih zvali u dva sata noćas, kao i u četiri sata, da bi u šest ujutro čula udarac i vidjela vatru. Alarmirala sam susjede. Srećom moj stan nije oštećen, malo štete je pretrpio stan iznad', kazala je potresena susjeda koja zbog straha želi ostati anonimna.

>>> Cijelu priču pročitajte na stranicama Glasa Istre.