pritvoren 44-godišnjak

Granična policija kod Slivna u vozilu pronašla 2,6 kilograma speeda

16.08.2023 u 15:41

Bionic
Reading

Dubinskom graničnom kontrolom metkovska je policija kod Slivna u osobnom vozilu dubrovačkih registracija pronašla 2,6 kilograma droge 'speed' te hašiš, indijsku konoplju, kokain i ecstasy, izvijestila je u srijedu Policijska uprava dubrovačko-neretvanska

Iz policije su istaknuli kako je prilikom kontrole u nedjelju u osobnom vozilu zamijećena crna torba, a pored nje plastični paketić s bijelom praškastom tvari, nalik na drogu. Budući da je jedan od putnika u vozilu više puta kažnjavan zbog zlouporabe droga, posumnjalo se na krijumčarenje droge zbog čega je zatražen nalog za pretragu.

„Temeljem naloga Županijskog suda u Dubrovniku pretraženo je vozilo te je u crnoj torbi pronađeno 2614,1 grama amfetamin-speeda, 69 grama hašiša, 44,4 grama konoplje, 20,0 grama kokaina i 25 komada tableta ecstasya“, naveli su iz dubrovačko-neretvanske PU.

Droga je uz potvrdu oduzeta, a kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da pripada spomenutom putniku, 44-godišnjem hrvatskom državljaninu, te da je bila namijenjena preprodaji narkokonzumentima u Splitsko-dalmatinskoj županiji. Zbog sumnje da je počinio kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i promet drogama, osumnjičeni 44-godišnjak je uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku PU dubrovačko-neretvanske.