sesvete

Glumio kupca pa opljačkao zlatarnicu, vlasnik objavio video pljačke

02.08.2023 u 11:53

Bionic
Reading

Nepoznati je počinitelj opljačkao zlatarnicu u Sesvetama u utorak, izvijestila je zagrebačka policija

'Jučer, 1. kolovoza u 16.15 sati u Sesvetama u Ninskoj ulici, nepoznati je počinitelj u zlatarnici počinio razbojništvo nad 46-godišnjim vlasnikom te otuđio nakit. Materijalna šteta iznosi nekoliko desetaka tisuća eura', izvijestila je zagrebačka policija.

Vlasnik zlatarnice na facebook profilu objavio je informaciju o pljački, fotografije počinitelja, kao i video trenutka pljačke te je apelirao na sve koji imaju neke informacije o počinitelju da mu se jave.

Vlasnik zlatarnice Tihomir Macan-Zvonar (46) za Jutarnji list je ispričao da se njemu nepoznati muškarac pravio da je kupac.

'Razgledavao je, a onda je u jednom trenutku izvadio sprej, pošpricao me po očima, uzeo smotuljak s lančićima i narukvicama i izjurio van', ispričao je vlasnik, navodeći pritom da je lopov prilikom ulaska samo pritvorio ulazna vrata jer da ih je skroz zatvorio onda ne bi mogao izaći iz zlatarnice bez da mu vlasnik otvori. Rekao je i da je trčao za lopovom 50-ak metara i vikao 'Lopov! Lopov!', ali da nitko od mnoštva ljudi koji su bili na ulici nije reagirao.