privedeni su

Dvojac harao Pulom: Napadali i pljačkali ljude

06.11.2023 u 12:16

Bionic
Reading

Dvojac razbojnika koji je napadao i pljačkao ljude po Puli uhićen je u nedjelju i priveden u pritvorsku jedinicu policije zbog sumnje da je počinio tri kaznena djela razbojništva, izvijestila je u ponedjeljak istarska policija

Radi se o 36-godišnjaku s prebivalištem u Njemačkoj i 45-godišnjaku za koje je utvrđeno da su počinili tri kaznena djela razbojništva.

Policija je najprije zaprimila prijavu 50-godišnjaka iz Pule da su mu 26. listopada oko dva sata u Parku Ane Frank u Puli prišla dvojica nepoznatih muškaraca koji su ga fizički napali, udarajući ga rukama po glavi i tijelu te su mu otuđili mobitel, osobne dokumente, bankovnu karticu i novac.

Nove prijave razbojništava policija je zaprimila u nedjelju kada su dvojica nepoznatih počinitelja oko osam sati prišli 67-godišnjaku na prostoru parkirališta u Gajevoj ulici, s kojim su počeli raspravljati oko prodaje predmeta, nakon čega je jedan od muškaraca fizički nasrnuo na 67-godišnjaka, dok je drugi od njega otuđio tri parfema.

Tportal je i na WhatsAppu

 

Želite dobivati najvažnije vijesti dana na WhatsApp: Zapratite tportalov kanal OVDJE i kliknite 'Prati' 

Samo nekoliko minuta kasnije dvojac je na istom mjestu prišao i 80-godišnjaku iz Pule. Dok je jedan od muškaraca fizički obgrlio i zadržao starca, drugi je otuđio motornu pilu u njegovom vlasništvu. U pomoć 80-godišnjaku priskočio je 61-godišnjak, nakon čega se nasilni muškarac udaljio u nepoznatom smjeru.

Policija je istoga dana oko deset sati uhitila dvojicu muškaraca koje sumnjiči da su razbojništvima stekli materijalnu korist od više stotina eura te su u ponedjeljak ujutro privedeni u pritvorsku jedinicu policije.