rovinj i novigrad

Dvije osobe poginule u prometnim nesrećama u Istri

22.07.2023 u 14:55

Bionic
Reading

Dvije su osobe preminule u riječkoj bolnici od posljedice prometnih nesreća koje su se u petak navečer dogodile u Istri odnosno u Rovinju i Novigradu, izvijestila je u subotu istarska policija

Naime, u petak oko 21,30 sati na području Rovinja dogodila se prometna nesreća u kojoj je teško ozlijeđen motociklist. Prema podacima policije nesreća se dogodila kada je 39-godišnjak upravljao motociklom, pulske registracijske oznake, iz smjera Rovinjskog Sela prema mjestu Putini. Vozač se u jednom trenutku motociklom nije kretao sredinom obilježene prometne trake te je prešao izvan kolnika gdje je nakon nekontroliranog kretanja motocikla pao na tlo. Zbog teških ozljeda vozač motocikla zadržan je na liječenju u riječkoj bolnici iz koje su jutros izvijestili policiju da je 39-godišnjak preminuo.

Druga nesreća dogodila se u petak u 22.10 sati u Novigradu kada se 48-godišnjakinja, koja je upravljala automobilom pulskih registarskih oznaka kolnikom Ulice Josipa Broza Tita, obilježenom pješačkom prijelazu nije približila sigurnosnom brzinom te je udarila u 78-godišnju talijansku državljanku koja je prelazila preko pješačkog prijelaza, iz smjera Ulice Vincenta iz Kastva.

Od siline udarca pješakinja je pala na kolnik nakon čega joj je pružena liječnička pomoć u riječkoj bolnici. Pješakinja je od posljedica teških ozljeda preminula noćas oko 1.30. Protiv vozačice automobila se nadležnom državnom odvjetništvu podnosi kaznena prijava u redovnom postupku.