anonimni mail

Lažna dojava o bombama u Splitu, iza prijetnje stoji 'Treća Generacija Crvenih Brigada'

17.07.2023 u 08:04

Bionic
Reading

Splitsko-dalmatinska policija potvrdila je jutros da provjerava anonimnu dojavu o navodno postavljenim bombama na četiri lokacije u gradu. U međuvremenu, potvrđeno je da je dojava o bombi u zgradi gradske uprave, Banovini, bila lažna, baš kao i ona u Crkvi sv. Frane koja je ponovno otvorena za posjetitelje

Na sve lokacije upućeni su policijski službenici koji provjeravaju istinitost dojava i poduzet će sve mjere i radnje s ciljem zaštite sigurnosti građana. rekli su jutros u policiji. Anonimnu dojavu o navodno postavljenim eksplozivnim napravama u gradskoj upravi, trgovačkom centru, crkvi i spomeniku policija je zaprimila u ponedjeljak ujutro.

Prijetnja je stigla i na mail adrese mnogih medijskih kuća, a potpisuje je tzv. Treća Generacija Crvenih Brigada.

Dojava o bombama u Splitu Izvor: Pixsell / Autor: Ivo Cagalj/PIXSELL

U poruci piše da će bombe na nekoliko lokacija u Splitu biti detonirane u 11 sati. Mail je stigao i u redakciju 24sata, s porukom da su dvije bombe postavljene u crkvi, jedna kod spomenika, šest u trgovačkom centru i dvije na Banovini.

'Shvatili smo ozbiljno upozorenja i krenuli smo u provjeru', potvrdila je Antonela Lolić, glasnogovornica Policijske uprave Splitsko-dalmatinske za Dalmatinski portal. Kako je u Banovini (splitska gradska uprava op. a.) radno vrijeme od sedam sati, nije bilo potrebe za evakuiranjem, samo su djelatnici upozoreni da ne dolaze.

Splitski gradonačelnik Ivica Puljak potvrdio je za Slobodnu Dalmaciju da je dojava za Banovinu bila lažna.

'Policija je profesionalno odradila i sada se vraćamo na posao. Ne vjerujem da je itko ciljano zvao zbog Banovine, neću špekulirati o tome. Postoje stručnjaci koji se bave tim stvarima. Obavijestili su me jutros pročelnici vrlo rano, zatim sam se čuo s načelnikom policije koji mi je dao par informacija, on je rekao da su djelatnici na terenu, oni su to shvatili ozbiljno i kao što vidite, kvalitetno su odradili svoj posao. Neće biti produženja za radnike, nije to bila njihova greška, radili smo dok smo bili na pauzi, ja sam naprimjer obavio par sastanaka koji su bili predviđeni', kazao je Puljak.

Iz crkve svetog Frane potvrdili su za Slobodnu da su primili dojavu jutros oko 7:10 sati, kada su došli u crkvu. Crkva je otvorena iza 10 sati, a policijski službenici s psom tragačom pregledavaju kuću i gornji kat.