NAPAD U BRESTJU

Dječak operiran nakon ugriza psa, roditelji u šoku: 'Noge su mi se odsjekle'

05.09.2023 u 20:00

Bionic
Reading

Pas je napao dječaka u utorak popodne na području Sesveta, potvrdila je zagrebačka policija, a mediji javljaju kako je mališana vrtićke dobi napao 70-tak kilograma težak mješanac, ugrizao ga je za lice te mu otkinuo dio usne. Paa su odvezli djelatnici Dumovca, gdje će do daljnjega biti u karanteni

Oko 13,30 sati zaprimili smo dojavu da je pas napao dijete, rekli su Hini u policiji. Okolnosti događaja se još uvijek utvrđuju, a više informacija imat će, kažu, kad dobiju liječničku dokumentaciju. Po pisanju medija dijete je prevezeno u KB Dubrava.

Dr. Koraljka Hat, maksilofacijalna kirurginja koja je operirala dječaka, ispričala je za 24sata kako dijete ima ozljedu usnoga kuta, gornje usne te mu je rastrgan dio u dužini od četiri do pet centimetara.

Izvor: Pixsell / Autor: Luka Stanzl / Pixsell

'Dječak od 5 godina igrao se kod susjeda u dvorištu kad ga je pas napao. Ozljeda nije mala, usnica mu nije ugrožena, to je rana koja će se vidjeti na koži. Ožiljak će se tretirati, no neće biti nevidljiv. To je izolirana ozljeda, teško je reći dok ne prođe neko vrijeme od ozljede kakve bi posljedice mogao imati, možda će imati manji funkcionalni ispad, što znači da mu neće jako smetati, ali možda će stvarati manje probleme. Međutim, ipak je najviše estetske prirode', rekla je te dodala da su dječakovi roditelji potpuno u šoku.

Roditelji su potvrdili da su se dječak i pas i ranije igrali te da je životinja bila miroljubiva. Vlasnik psa doveo je dječaka majci u krilo. Ona kaže da su joj se noge odsjekle kad je vidjela ozljedu sina, javlja RTL Danas, čija je reporterka Leona Šilje razgovarala s potresenim roditeljima dječaka.

Pas ugrizao dijete u Brestju Izvor: Pixsell / Autor: Luka Stanzl/PIXSELL

Majka je ispričala što se dogodilo: 'Mali je ušao u dvorište susjeda, igrali su se cijelo vrijeme. Ja sam se odvojila na sekundu od njega. Dozivala sam ga dođe doma, ali mali nije htio doći. Čovjek (susjed op.a) mi ga je doveo u krilo, kad sam pogledala dijete, šokirala sam se.'

Kaže da su susjedi zvali Hitnu pomoć. 'Susjedi su uskočili i davali pomoć djetetu. Cijela usna, sve je bilo otvoreno… Ne znam što bih rekla…', jecala je majka i rukom pokazivala po svom licu kako je izgledala ozljeda dječaka.

Kaže da je dijete i inače išlo kod susjeda u dvorište i da se igralo sa psom. Otac je potvrdio da je dječak jako volio psa.

Prepričao je mučne trenutke kad je i on doznao da mu je sinčić ozlijeđen: 'Nazvao me srednji sin u suzama i rekao samo 'tata dođi brzo kući, brata je ugrizao pas, nema pola lica'. U tom trenu sam odmah sjeo u auto, doletio i vidio da mali sjedi…. Držali su mu krpu (na licu op.a)., Mislio sam da nije ništa strašno dok nisam maknuo krpu, a onda su mi se noge odsjekle.'

Kaže da iskreno ne zna tko je prvi pomnoga dječaku, ali da misli da je to bio vlasnik psa. Majka je potom potvrdila: 'Vlasnik psa je bio s njim i prvi susjed odmah je došao. Ja sam dozivala poznanika koji živi pored naše kuće da dođe pomoći kako bih odvezla malog na Hitnu. Dolazili su susjedi sa svih strana, cijela ulica se digla…', prepričala je majka i potom zaplakala.

Slučaj napada psa komentirao je i djed ozlijeđenog djeteta. Demantirao je izjavu vlasnika psa da se dijete svakodnevno igra sa psom i tvrdi da su svi u susjedstvu u strahu jer ovo nije prvi put da su psi istog vlasnika napali ljude.

'S tim psom se dijete nije igralo nikad. Mi smo sa susjedom jako dobri nismo nikad bili u konfliktu, samo mi se ne sviđa da ima krvoločne pse. Od susjeda bilo tko da prođe, svi strahuju jer znaju kakve pse ima', rekao je za Dnevnik Nove TV.