provalnici

Četvorka zbog koje je nastao krš i lom privedena na ispitivanje

14.12.2023 u 13:47

Bionic
Reading

Policija je u utorak navečer na području zagrebačkog Maksimira uhitila četiri osobe pod sumnjom da su provaljivali u domove. Četvorka je danas bila na ispitivanju u DORH-u

Podsjetimo, policija je u priopćenju u srijedu navela da je operativnim radom došlo je do uočavanja mogućih počinitelja kaznenih djela koji su se u tom trenutku nalazili u vozilu koje je bilo zaustavljeno na semaforu na znak crvenog svjetla. Prema do sada prikupljenim informacijama, osumnjičeni 36-godišnjak upravljao je Maksimirskom cestom u smjeru istoka, kod raskrižja s Mandlovom ulicom, a kretao se vozilom Mazda, dok su se u vozilu nalazila trojica putnika starosti od 19 do 34 godine.

  • +4
Uhićene na Maksimirskoj odvode na ispitivanje Izvor: Pixsell / Autor: Zeljko Lukunic/PIXSELL

Po uočavanju, policijski službenici, upravo u trenutku zaustavljanja tog vozila zbog crvenog svjetla na semaforu, prišli su mu s ciljem uhićenja sumnjivih osoba. Uz procjenu minimalnog rizika, s obzirom na to da vozilo tada nije bilo u kretanju, legitimirali su ih i izdali naredbe, na što se vozač oglušio i s namjerom bijega oštetio sedam vozila koja su tada bila zaustavljena na kolniku.

Nad svim osobama uporabljena su sredstva prisile, nakon čega su privedeni u službene prostorije policije na kriminalističko istraživanje.