Buktinja u Lovranu

Požar na hotelu Miramar još nije pod nadzorom, nitko ne zna je li tko bio unutra

13.04.2023 u 15:19

Bionic
Reading

Izbio je požar u napuštenom hotelu Miramar u Lovranu. Na terenu su sve interventne službe. Stepenište hotela se urušilo pa vatrogasci ne mogu ući u njega. Požar ni oko 18 sati nije pod nadzorom

Kako javlja Torpedo.media veliki požar zahvatio je hotel Miramar koji se nalazi u centru Lovrana. Na teren su izašle sve interventne službe predvođene Javnom vatrogasnom postrojbom Opatija. Kako javlja Novi list, prema prvim informacijama, požar je buknuo na više mjesta i počeo se širiti prema krovu, a cijeli je objekt okružen dimom.

Hotel je dugi niz godina izvan upotrebe zbog čitavog spleta okolnosti i neriješenih imovinsko-pravnih odnosa, a uzroci požara se tek trebaju utvrditi.

Izvor: Društvene mreže / Autor: NovinetTV

Posljednji put je ondje netko službeno boravio devedesetih kad su tamo bile smještene izbjeglice. Vatrogasci su po dolasku već naišli na razbuktali požar zbog čega još nisu ni ušli u objekt, a samim time ne mogu znati što gori, kao ni ima li ozlijeđenih, piše N1.

  • +8
Požar u lovranskom hotelu Miramar Izvor: Pixsell / Autor: Nel Pavletic/PIXSELL

'Naišli smo na razbuktalu fazu, salon i krovište, pao je krov. Urušilo se stepenište pa je nemoguć ulazaka u objekt, gasi se izvana. Na terenu su vatrogasci iz Opatije i Rijeke. Ne znamo je li netko bio unutra, nismo još mogli ući. Objekt je napušten, ne znamo što je unutra. Dosta je gorivog materijala, možda je nešto uskladišteno', rekao je zapovjednik JVP-a Opatija Igor Ravnić za N1.

Požar ni oko 18 sati nije pod nadzorom, no okolne zgrade nisu ugrožene. 'Cijeli objekt je bio u plamenu. Došlo je do slabljenja kostrukcije i urušavanja, čekamo da bude stabilno da možemo gasiti u objektu. Objekt su dosta koristili beskućnici, nadamo se da nitko nije u objektu', rekao je Ravnić.