proces u osijeku

Obrat na suđenju Mamićima: Vuksan priznao krivnju i nagodio se s Uskokom

30.10.2023 u 11:25

Bionic
Reading

Na osječkom Županijskom sudu nastavljeno je suđenje braći Mamić i ostalima za izvlačenje novca iz NK Dinama, a rasprava je ponovno počela burno

Branitelj Marija Mamića, odvjetnik Ivan Stanić, postavio je ponovno pitanje slanja cijelog predmeta, odnosno sudskog spisa, na Visoki kazneni sud, a radi odlučivanja o žalbi Marija Mamića na odluku osječkog suda o privremenoj mjeri zabrane raspolaganja imovinom. Sudac mu je pojasnio da se spis ne može uobičajenim putem prevoziti na Visoki kazneni sud. 'Moramo imati kontinuitet rasprave, kada suci toga suda dobiju predmet u rad, spis će cijeli ići za Zagreb', objasnio je, prenosi Večernji list, sudac Davor Mitrović.

'Svaki put provjeravate moj rad, svaka rasprava počinje s vašim komentiranjem što sam ja radio. Imate Ured predsjednika Županijskog suda u Osijeku pa se njemu obratite', nastavio je sudac Mitrović.

  • +5
Nastavljeno je suđenje braći Mamić i ostalima Izvor: Cropix / Autor: Vlado Kos

'Komentirat ću dok god je ove rasprave, ja sam ovdje branitelj', kazao je odvjetnik Stanić. Predložio je i da se ponovno spoji kazneni postupak protiv Arthura Nikkyja Vuksana, koji je zajedno sa Zdravkom, Zoranom i Marijem Mamićem optužen za izvlačenje novca iz Dinama, a sudac je rekao kako će o tome objaviti odluku nakon saslušanja svjedoka.

Kako eksluzivno doznaje Jutarnji list, Vuksan je priznao krivnju te mu je u petak, temeljem nagodbe s Uskokom, osječki sud izrekao uvjetnu kaznu. Osuđen je na godinu dana zatvora uvjetno, s rokom kušnje od pet godina te je platio 10.000 eura troškova kaznenog postupka. Informaciju je za Jutarnji list potvrdio Vuksanov novi odvjetnik Gordan Preglej, a Vuksan je time postao prvi okrivljenik u postupku protiv Mamića i ostalih koji je priznao krivnju i nagodio se s Uskokom.

  • +3
Arthur Nikky Vuksan Izvor: Pixsell / Autor: Borna Jaksic/PIXSELL