'Ispalilo nas je u zrak'

Autom s dvoje djece sletio na Hajdukov ulaz, bio je pijan i na kokainu i sada mu prijeti dvije godine zatvora

19.06.2023 u 17:46

Bionic
Reading

Općinsko državno odvjetništvo u Splitu podiglo je optužnicu protiv 42-godišnjeg vozača koji je koncem rujna prošle godine Opel Astrom s dvoje djece od 14 i 15 godina izletio sa šetnice poljudskog stadiona i aterirao ispred Hajdukovog ulaza. Visina pada iznosi više od 11 metara

Djecu je trebao prebaciti do prijatelja, a jedan od njih ga je pitao da vozi. Rekao mu je da ne može jer je maloljetan, odvezao ih je do šetnice poljudskog stadiona, pješačku zonu u kojoj jedino mogu prometovati vozila auto škole. Mislio je da vozi 50-60 kilometara na sat, u jednom trenutku naletio je na gobu. 'Ispalilo nas je u zrak', opisao je nešto kasnije istražiteljima, piše Dalmatinski portal.

Optužnica ga tereti da je bio pripit, izmjereno mu je 1,24 promila alkohola, te pod utjecajem droge. Nađeni su mu tragovi kokaina i THC-a. Državno odvjetništvo ga tereti da nije bio u stanju za vožnju te da je pristao da ugrozi druge. Jurio je neprilagođenom brzinom od 93,6 kilometara na sat te je nailaskom na denivelaciju kolnika došlo do izlijetanja vozila po zakonu kosog hica, navodi se u optužnici. 

Vozilo je udarilo u gornji rub okomitog zida nasuprot Fan kluba Hajduka i palo ispred ulaza u službene prostorije kluba. Astra je završila krovu, svi su teško ozlijeđeni u nesreći. 

Tužilaštvo predlaže sudu kaznu od dvije godine zatvora, obavezno liječenje ovisnosti, zaštitnu mjeru zabrane upravljanja motornim vozilima te mjeru opreza u vidu oduzimanja vozačke dozvole.