NADANOVI DVORI

Želite se vjenčati na velebnom imanju koje je blokirao Uskok? Javite se Vidoševiću

27.02.2017 u 17:30

Bionic
Reading

Javorova dolina je mjesto gdje se svi vaši snovi ostvaruju. Tim riječima reklamira se velebni posjed Nadana Vidošević, bivšeg predsjednika Hrvatske gospodarske komore (HGK), u Gorskom kotaru koji iznajmljuje njegova kćerka Zrinka. Na tržištu je od prošle godine i prvenstveno je namijenjeno za vjenčanja

Vidoševićevo imanje, poznatije u javnosti pod imenom Nadanovi dvori, nalazi se u selu Hlevci između Skrada i Ravne Gore. Kao i sve njegove nekretnine i Javorova dolina (Maple Valley na engleskom), je blokirana od strane Uskoka. Zabrana se odnosi samo na prodaju.

'Nad Vidoševićevom imovinom je stavljena zabrana otuđenja. Što znači kako je on ne može prodati, ali se s njom može slobodno koristi pa tako i iznajmljivati', objasnio nam je Dražen Delač, bivši Vidoševićev odvjetnik.

Na imanju površine oko 10 hektara nalaze se tri drvene rustikalne kuće imena Jela, Smreka i Breza, skijaška staza, teren za tenis te mali nogomet, tri jezerca te nekoliko potočića.

Autor: youtube

Najveća kuća Jela je za šest osoba. Ima saunu i zatvoreni bazen, a u podrumu je velika blagovaonica koja može primiti 20 osoba. Dvije manje kuće su za četiri osobe. Ističe se kako je Breza sakrivena od pogleda ostatka imanja te da se nedaleko od nje, iza ograde, nalazi hranilica za životinje pa se često može vidjeti medvjed koji dođe po hranu.

'S iznajmljivanjem smo krenuli prošle godine. Novi smo na tržištu i probijamo se lagano. Interes postoji. Cijena varira o veličini vjenčanja, odnosno broju ljudi', rekla je kratko za tportal Zrinka Vidošević.

Večernji list pak piše kako najam od petka do nedjelje za sve tri kuće navodno košta 2500 eura, ali za to od Vidoševićeve kćeri nismo dobili potvrdu.

Podsjetimo, kako je kao kandidat u predsjedničkoj kampanji 2009. bivši šef HGK-a ugostio grupu novinara na imanju u Gorskom kotaru. Ubrzo nakon toga se otkrilo da je posjed registrirao kao planinarski dom jer je samo tako mogao dobiti dozvolu za gradnju izvan građevinske zone.

Mediji su imanje nazvali 'Nadanovim dvorima', a vrijednost im se procjenjivala na više od deset milijuna kuna.

Suđenje Vidoševiću počelo je krajem siječnja ove godine. Uskok ga tereti da je u tkz. aferi Remorker izvukao iz HGK najmanje 39 milijuna kuna. On je poručio kako će mu najjednostavnije biti dokazati porijeklo imovine.

'Trebamo kazati da nije grijeh imati, nego nešto steći nelegalno. Ali to treba i dokazati', rekao je samouvjereno Vidošević.