MATEMATIČAR U AKCIJI

Milun objasnio kako možete dobiti povrat poreza za 2016.

23.02.2017 u 09:33

Bionic
Reading

Matematičar Toni Milun, voditelj emisije Financijalac na HTV-u, na Facebook profilu pojasnio je kako građani mogu dobiti povrat poreza za 2016. i ako su radili samo kod jednog poslodavca cijelu godinu

Naime, prije tjedan dana u Financijalcu je govorio o povratu poreza nakon čega je dobio hrpu mailova i upita gledatelja.

Kako bi svima odgovorio snimio je još dva videa u kojima pojašnjava kako većina građana pogrešno misli da nemaju pravo na povrat poreza ako su cijelu godinu radili samo kod jednog poslodavca, plaća im se nije mijenjala i nemaju nikakve dodatne olakšice.

'Ako imate jedno ili više djece postoji mogućnost da ipak ostvarite povrat poreza za 2016. godinu. Ovo se posebno odnosi na one s nižim primanjima. Obračun povrata poreza može biti složen, ali evo dva najčešća slučaja objašnjena u dva videa. Ako npr. imate jedno dijete, a i jedan i drugi roditelj imaju mjesečna neto primanja veća od 2600 kn i manja od 3900 kn, vi vjerojatno imate pravo na povrat poreza. Detaljne upute gdje pronaći ZPP-DOH obrazac, kako ga popuniti i kome poslati pogledajte u videu', napisao je Milun na Facebook profilu

'Isto tako, ako imate dvoje djece, koje je jedan roditelj prijavio na svoju karticu, a oba roditelja imaju između 2600 kn i 5720 kn, također vjerojatno imate pravo na povrat poreza. Detalji u videu', navodi Milun:

'Situacija je slična kad imate troje i više djece, ali tu je računica malo kompleksnija, jer ovisi jesu li sva djeca prijavljena na PK-kartici jednog roditelja ili su raspoređena drugačije. Ne zaboravite, imate još samo tjedan dana. Rok za predaju ZPP-DOH obrasca je 28. Veljače', podsjeća Milun.