STIGLE ČETIRI PONUDE

Klemm i dvije Todorićeve tvrtke u borbi za Zrće

09.02.2017 u 15:54

Bionic
Reading

Na natječaj za zakup svjetski poznate plaće Zrće na Pagu stigle su četiri ponude. Među zainteresiranima su i Josip Klemm, vlasnik zaštitarske tvrtke Klemm Security, te dvije firme iz koncerna Agrokor Ivice Todorića, Roto Dinamic i Velpro

Klemm se na natječaj javio u konzorciju s još šest tvrtki. Nositelj ponude je firma Cocomo u vlasništvu ugostitelja iz Novalje, Milivoja Borovića, Josipa Šonje i Mirka Volodera.

'Dio sam konzorcija koji se javio na natječaj. Neka koncesiju dobije onaj tko ponudi najbolje uvjete', rekao je Klemm za tportal. Inače, njegova tvrtka već godinama osigurava klubove na Zrću.

Agrokorov Roto Dinamic i Velpro natječu se za najpoznatiju hrvatsku plažu u konzorciju na čijem je čelu tvrtka Black Sheep. Iza nje stoje vlasnici najvećih klubova na Zrću, Aquariusa, Papaye, Noe i Kalypsa. Roto Dinamic i Velpro sve njih opskrbljuju pićem.

'Naše kompanije dugogodišnji su dobavljači četiri najveća kluba na Zrću te smo im svojim sudjelovanjem željeli dati podršku', poručeno nam je iz Agrokora.

Uz Cocomo i Black Sheep, na natječaj su pristigle ponude zajednice ponuditelja Isla Nova i Hostel Zrće. Isla Nova je u vlasništvu ugostitelja iz Novalje Marina i Stjepana Klanca dok iza Hostela Zrće stoje Juraj Jogunica i Milan Jukić.

Prema objavljenom natječaju Ličko-senjske županije, plaža Zrće daje se u koncesiju na 20 godina. Početna cijena iznosila je oko 210 tisuća kuna i 150 tisuća kuna za ugostiteljske objekte, a od budućeg koncesionara tražilo se i tri posto ostvarenog prihoda. Ponude će se ocjenjivati prema sedam kriterija, a odluka o tome tko će dobiti koncesiju trebala bi se znati početkom idućeg tjedna.

Novac od koncesije dijeli se na tri jednaka dijela između županije, države i Grada Novalje. Međutim gradonačelnik Novalje Ante Dabo iz Mosta žestoko se protivi zakupu Zrća. Ministarstvu uprave poslao je žalbu na raspisivanje natječaja te je najavio da će podnijeti i upravnu tužbu.

Dabo smatra kako je prije natječaja trebalo donijeti urbanistički plan uređenja (UPU) Zrća na osnovi kojeg bi se definiralo koje se djelatnosti mogu obavljati na plaži.