POMOĆ OBVEZNICIMA

Web servis za brzu prijavu poreza na kapitalnu dobit

23.01.2017 u 10:28

Bionic
Reading

Tvrtka Croatian Tax Tab Ltd. razvila je i pustila u rad web servis www.kapitalnadobit.hr za brzu prijavu poreza na kapitalnu dobit. Iza nje stoji domaći IT stručnjaci iz firme Koios

Osnovna usluga (ispunjavanje JOPPD obrasca i uplatnice) stoji 25 kuna, a ona napredna (korisnici kojima se moraju obraditi sve transakcije i odrediti osnovica, a potom ispuniti JOPPD i uplatnicu, te izvještaj) je 50 kuna.

Prema podacima Središnjeg klirinškog depozitarnog društva (SKDD) dionicama je u 2016. trgovalo oko 21.000 fizičkih osoba, a predstavnici društava za upravljanje investicijskim fondovima procjenjuju kako je oko 80.000 njihovih ulagača u obvezi platiti novi porez.

'Budući da je fizičkim osobama i dalje praktički nemoguće prijaviti porez digitalnim putem, unatoč svim najavama u proteklih petnaestak godina, razvojem ovog servisa željeli smo pomoći velikom broju građana koji će se naći u novoj obvezi. Iza servisa stoji složen sustav koji građanima pomaže da brzo i sigurno dobiju ispunjen JOPPD obrazac, kao i bankovnu uplatnicu s točnim brojem računa za uplatu i pozivom na broj.

Vjerujemo da je ova usluga ujedno i dobar pokazatelj kako bi trebale izgledati moderne usluge u financijskom sektoru koje su namijenjene najširoj populaciji građana', izjavio je Stjepan Pavlek, direktor tvrtke Croatian Tax Tab Ltd.