TURISTIČKA EKSPANZIJA

Francuski zračni prijevoznici i touroperatori šire ponudu za Hrvatsku

20.01.2017 u 15:27

Bionic
Reading

Predstavnici francuskih zrakoplovnih kompanija Volotea i Transavia te organizatora putovanja Karavel grupe, najavili su u petak ministru turizma Gariju Cappelliju da ove godine proširuju ponudu za Hrvatsku, izvijestilo je Ministarstvo turizma

Ministar Cappelli susreo se s njima u sklopu radnog posjeta Francuskoj.

Predstavnici zračne kompanije Volotea kazali da žele otvoriti linije za Pulu, Rijeku, Zadar i Zagreb pri čemu im je cilj do 2020. godine prevesti 220 tisuća turista u Hrvatsku.

Iz Ministarstva napominju da je Volotea prošle godine iz Francuske otvorila zračne linije za Dubrovnik i Split, a s obzirom na odlične lanjske rezultate ove godine namjeravaju uvesti dodatne linije iz Strasbourga i Marseillea za te gradove, uz povećanje broja sjedala za 52 posto.

Predstavnici niskotarifne kompanije Transavia iz sastava grupe Air France-KLM, najavili su povećanje broja sjedala za Dubrovnik i uvođenje nove linije za Zagreb i Pulu iduće godine, uz mogućnost uvođenja linije za Krk (Rijeku).

'S avio-prijevoznicima ozbiljno se pregovara o novim linijama, posebice zbog novih hotela visokih kategorija koji su u izgradnji. Poseban naglasak pritom je na Zagrebu, Istri i Krku, s obzirom da su blizu drugim destinacijama poput otoka i kontinentalne Hrvatske, koje bi mogle zanimati francuske turiste zbog kulturne i gastronomske ponude', poručio je ministar Cappelli.

S obzirom da je Zagreb proglašen najboljom božićnom destinacijom u Europi, predložio je uvođenje vikend-letova za Zagreb tijekom adventa.

Predstavnici Karavel grupe, jednog od najvećih organizatora putovanja u Europi čije internetske stranice svaki mjesec otvori više od 17 milijuna posjetitelja, izvijestili su kako trenutno bilježe sedam posto veće rezervacije za Hrvatsku nego u isto vrijeme lani te da planiraju proširenje ponude za Hrvatsku koja se doživljava kao vrlo sigurna destinacija. Karavel grupa uključuje niz agencija kao što su Karavel Promovacance, Fram i Plein Vent, specijalizirane za razne tržišne niše. Cijela grupa prošle je godine ostvarila 13-postotni rast prodaje.

Ministar Cappelli u Francuskoj se susreo i s predstavnicima drugih touroperatora, poput Pierre & Vacancesa, Voyageurs du Mondea te Udruženja francuskih touroperatora (SETO), koji su također najavili proširenje ponude za Hrvatsku.