TREBATE NOVAC?

Pogledajte najnovije natječaje za EU fondove

12.12.2016 u 10:48

Bionic
Reading

U nastavku saznajte više o najaktualnijim otvorenim natječajima na području Republike Hrvatske. Pronađite natječaj koji vam odgovara, počnite s pripremom projekta već danas i dobijte sredstva EU za vaše poduzeće!

1. Poziv na dostavu pretprijava za program Eurostars 2

Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) objavljuje zajednički poziv za međunarodne suradničke projekte u program Eurostars-2. Eurostars program kojim se potiču mala i srednja poduzeća (MSP) na suradnju sa međunarodnim partnerima u pokretanju istraživačko-razvojnih (IR) aktivnosti. Osnovni kriterij je sudjelovanje minimalno dvije zemlje članice u projektu.
Ciljevi programa
•Potaknuti tvrtke na ulaganje u aktivnosti istraživanja i razvoja te na taj način jačati njihov inovacijski kapacitet
•Potaknuti međunarodnu suradnju poduzetnika
•Stvoriti temelje za međunarodni tržišni plasman
Prihvatljivi prijavitelji: glavni partner na projektu mora biti malo ili srednje trgovačko društvo koje se bavi istraživanjem i razvojem (R&D performing SME). Najmanje 50% aktivnosti treba provoditi partner koji je R&D performing SME. Ostali partneri na projektu moraju biti mala ili srednja poduzeća.
Prihvatljive aktivnosti su aktivnosti projekta na bilo kojem tehnološkom području koji ima civilnu svrhu i usmjeren je na razvoj novih proizvoda, procesa ili usluga vremenskog trajanja ne dužeg od 36 mjeseci.
Vrijednost financiranja iznosi max. 200.000 EUR ili do 70 % opravdanih troškova hrvatskog partnera na projektu, ovisno što je manje. Rok za dostavu pretprijava je 20. siječnja 2017. godine.
Više informacija o navedenom natječaju pronađite ovdje.

2. Vrhunska istraživanja znanstvenih centara izvrsnosti (KK.01.1.1.01)

Svrha (cilj) ovog Poziva je razvoj graničnih istraživanja i jačanje kapaciteta Znanstvenih centara izvrsnosti čija je misija da znanstvenim istraživanjima i njihovom mogućom primjenom pomiču granice istraživanja, znanja i društva općenito, čime se povećava i unaprjeđuje međunarodnu vidljivost i prepoznatljivost hrvatske znanstvene zajednice te pridonosi razvoju gospodarstva i društva u cjelini.
Prihvatljivi prijavitelji su ZCI-jevi koji su osnovani/proglašeni odlukama ministra znanosti, obrazovanja i sporta, a na temelju članka 29. stavka 2. Zakona o znanstvenoj djelatnosti i visokom obrazovanju te su u skladu su s tematskim i podtematskim prioritetima S3.
Prihvatljive aktivnosti:
•izvođenje vrhunskih/graničnih (cutting-edge) istraživanja1 u: o prioritetnim i pod – prioritetnim područjima S3
•suradnja (nacionalna i međunarodna) s povezanim ili komplementarnim istraživačkim skupinama/jedinicama/organizacijama koja je u izravnoj vezi s IRI projektom (npr.gostovanje stranih istraživača na projektu ZCI-ja, gostovanje istraživača iz ZCI na međunarodnim istraživačkim institucijama itd.)
•razvoj ljudskih resursa u IRI sektoru kroz zapošljavanje mladih istraživača (čija je karijera u fazi uspostavljanja
•aktivnosti izobrazbe i usavršavanja osoblja ZCI-ja, umrežavanja i sudjelovanje na događanjima povezanima s projektom (seminari, konferencije, npr. sudjelovanje u ekspertnim radnim skupinama itd.)
•aktivnosti vezane uz diseminaciju rezultata istraživanja, širenje znanja (npr. objava radova, publiciranje uključivanje rezultata projekta u nastavni proces, aktivnosti popularizacije znanosti, predstavljanje rezultata projekta na konferencijama, simpozijima i sl.)
•aktivnosti vezane za transfer znanja i tehnologije (npr. stjecanje i iskorištavanje prava na intelektualno vlasništvo proizišlo iz projekta, licenciranje, osnivanje novih poduzeća itd.)
•nabava IRI opreme, uredskog i laboratorijskog namještaja i potrošnog materijala nužnih za provođenje istraživanja definirane prema Planu razvoja istraživačke infrastrukture u RH2
•informiranje i vidljivost
•upravljanje projektom
•aktivnosti provedbe horizontalnih načela
•revizija projekta.
Ukupan raspoloživ iznos bespovratnih sredstava za dodjelu u okviru ovog Poziva je 380.000.000,00 kuna. U ovom Pozivu minimalni iznos bespovratnih sredstava po pojedinom projektu iznosi 11.400.000,00 kuna, dok maksimalni iznos bespovratnih sredstava po pojedinom projektu iznosi 38.000.000,00 kuna.
Natječaj se vodi kao Ograničeni poziv na dostavu projektnih prijedloga (bespovratna sredstva) s krajnjim rokom do 16. siječnja 2017. godine.
Više informacija o navedenom natječaju pronađite ovdje.