TRŽIŠTE KAPITALA

Zagrebačka burza - gubitnik dana na Zagrebačkoj burzi

Bionic
Reading

Domaće tržište kapitala u četvrtak je nastavilo s negativnim performansama. Dionički indeksi drugi su dan zaredom zaključili u crvenom, dok je likvidnost oslabila u odnosu na dan ranije

Indeks CROBEX dan je zaključio 1.966,23 bodova, što predstavlja pad od 0,8 posto te njegovu najnižu razinu u posljednjih dva tjedna. Istovremeno je uži indeks CROBEX10 potonuo 1 posto. Od sektorskih indeksa, gubitnike je predvodio indeks prehrambenog sektora s padom od 1,1 posto, dok je u zelenom jedini zaključio indeks transportnog sektora, koji je ojačao 1,1 posto.

Ukupno je protrgovano 10,6 milijuna kuna, od čega je 2,2 milijuna kuna realizirano u blok transakciji dionicom Atlantic Grupe po cijeni od 865 kuna po dionici. U redovnom trgovanju najlikvidnije izdanje, ujedno i jedini milijunaš, bile su dionice Valamar Riviere s prometom od 1,5 milijuna kuna te padom cijene od 2,7 posto, što ih svrstava među glavne gubitnike dana. Dionice Hrvatskog Telekoma ostvarile su promet od 858 tisuća kuna, pritom oslabivši 0,3 posto. Slijedile su ih dionice Auto Hrvatske, s prometom od 745 tisuća kuna te padom cijene od 2,2 posto.

Najveći gubitak među likvidnijim izdanjima ostvarile su dionice Zagrebačke burze, čija je vrijednost potonula 3,9 posto, a loše su izvedbe, uz već spomenute dionice Valamar Riviere, imale i dionice Jadroagenta te Belja, koje su na vrijednosti izgubile 3,4 posto i 2,4 posto.

Među dobitnicima prvo su ime bile dionice Đure Đakovića, s rastom cijene od 2,5 posto, a slijedile su ih dionice Končar mjernih transformatora i Atlantske plovidbe, koje su rasle redom 2,1 posto i 1,8 posto.

Dobitnik dana: Đuro Đaković Grupa +2,54% 52,00

Gubitnik dana: Zagrebačka burza -3,93% 16,62

CROBEX: -0,78% 1.966,23

Više o kretanjima na tržištu kapitala pročitajte OVDJE