EU FONDOVI

Trebate novac? Pronađite natječaj koji vam odgovara

13.10.2016 u 16:31

Bionic
Reading

U nastavku saznajte više o najaktualnijim otvorenim natječajima i natječajima u najavi na području Republike Hrvatske. Pronađite natječaj koji vam odgovara, počnite s pripremom projekta već danas i dobijte sredstva EU za vaše poduzeće

1. Natječaj 'Razvoj poslovne infrastrukture', referentni broj poziva: KK.03.1.2.01

Cilj poziva na dostavu projektnih prijedloga 'Razvoj poslovne infrastrukture' je razvoj i poboljšanje kvalitete poduzetničko poslovne infrastrukture i povećanje broja proizvoda/usluga koje ona omogućava.

Predmet natječaja su ulaganja u izgradnju i/ili opremanje poduzetničke poslovne infrastrukture.

Prihvatljivi prijavitelji su jedinice lokalne/područne (regionalne) samouprave te Poduzetničke potporne institucije upisane u Jedinstveni registar poduzetničke infrastrukture.

Prihvatljivi projekti/operacije su:

a) Ulaganja u materijalnu i nematerijalnu imovinu koja imaju za cilj opremanje postojeće
poduzetničko poslovne infrastrukture, sa ili bez aktivnosti održavanja ili preuređenja iste u obimu
radova kojima se ne mijenja usklađenost građevine s lokacijskim uvjetima u skladu s kojima je
izgrađena, a u svrhu pružanja novih i/ili kvalitetnijih usluga poduzetnicima
b) Ulaganja u materijalnu i nematerijalnu imovinu koja imaju za cilj izgradnju/rekonstrukciju i
opremanje nove poduzetničko poslovne infrastrukture, u svrhu pružanja novih i/ili kvalitetnijih usluga
poduzetnicima.

Sredstva javne potpore iznose ukupno 380.000.000,00 kuna. Najniži iznos bespovratnih sredstava koji se može dodijeliti je 200.000,00 kuna dok je najveći iznos 20.000.000,00 kuna.
Iznos i intenzitet potpore računa se metodom financijskog jaza.

Poziv se vodi kao privremeni otvoreni Poziv na dostavu projektnih prijedloga s krajnjim rokom dostave projektnih prijedloga do 31. prosinca 2016. godine.

Više informacija o navedenom natječaju pronađite ovdje

2. Poziv za izradu idejnog projekta automatizacije naplate i kontrole voznih karata u sustavu integriranog prijevoza putnika

Svrha ovog poziva je osigurati učinkovitu i djelotvornu dodjelu i korištenje sredstava za pripremu projekata u sektoru prometa kroz OP Promet, Prioritetna os 1: Modernizacija željezničke infrastrukture i priprema projekta u sektoru prometa, u skladu s relevantnim pravilima i procedurama.

Predmet natječaja je izrada idejnog projekta automatizacije naplate i kontrole voznih karata u sustavu integriranog prijevoza putnika, a koja će dovesti do projektnih prijedloga koji se planiraju sufinancirati iz Europskih strukturnih i investicijskih fondova za razdoblje 2014 .–2020.

Prihvatljivi prijavitelj ovog poziva je unaprijed definiran - tvrtka 'Integrirani promet zagrebačkog područja d.o.o.', Zagreb, Park stara Trešnjevka 2, 10000 Zagreb.

Prihvatljivi projekt/operacija je izrada idejnog projekta automatizacije naplate i kontrole voznih karata u sustavu integriranog prijevoza putnika.

Za ovaj poziv namijenjeno je 340.000,00 HRK, a maksimalan iznos potpore je 85% ukupnih prihvatljivih troškova.

Rok za dostavu projektnih prijedloga je 18. studeni 2016. godine.

Više informacija o navedenom natječaju pronađite ovdje

3. Javni natječaj za financiranje projekta u području pružanja psihosocijalne pomoći tražiteljima međunarodne zaštite za razdoblje od dvije godine
Opći cilj ovog Natječaja je unaprjeđenje kvalitete i uvjeta života tražitelja međunarodne zaštite u skladu s najvišim međunarodnim i europskim standardima.
Posebni cilj ovog Natječaja je pružanje podrške i pomoći tražiteljima međunarodne zaštite u svakodnevnom životu putem pružanja socijalnih i zdravstvenih usluga, razvijenih u skladu s njihovim specifičnim potrebama.

Prihvatljivim prijaviteljima ovog Javnog natječaja smatraju se udruge koje udovoljavaju sljedećim općim uvjetima:

•upisan je u Registar udruga Republike Hrvatske ili drugi odgovarajući Registar najmanje 1 godinu zaključno s danom objave natječaja te je svojim statutom opredijeljen za obavljanje djelatnosti i aktivnosti koje su predmet financiranja;
•udruga je uskladila Statut sa odredbama Zakona o udrugama („Narodne novine“ broj: 74/14), te je obvezna priložiti ispis iz registra udruga, ili je podnijela zahtjev za usklađivanje statuta nadležnom uredu, (što treba biti vidljivo u ispisu iz registra udruga u rubrici napomene)
•osoba ovlaštena za zastupanje udruge (i potpisivanje ugovora o dodjeli financijskih sredstava) je u mandatu, što se potvrđuje uvidom u Registar udruga;
•udruga je upisana u Registar neprofitnih organizacija i vodi transparentno financijsko poslovanje, u skladu s propisima o računovodstvu neprofitnih organizacija;
•udruga je ispunila ugovorne obveze prema svim davateljima financijskih sredstava iz javnih izvora što potvrđuje izjavom koju potpisuje osoba ovlaštena za zastupanje udruge;
•ispunjava obveze plaćanja doprinosa za mirovinsko i zdravstveno osiguranje i plaćanja poreza te drugih davanja prema državnom proračunu i proračunima jedinica lokalne samouprave;
•ima usvojen Financijski plan i Program rada udruge za 2016. godinu;
•osigurala je organizacijske, ljudske, prostorne i djelomično financijske resurse za provedbu projekta;
•protiv odgovorne osobe prijavitelja i voditelja projekta se ne vodi kazneni postupak i nisu pravomoćno osuđene za prekršaj određen člankom 48. stavkom 2. alinejom c), odnosno pravomoćno osuđeni za počinjenje kaznenog djela određenog člankom 48. stavkom 2. alinejom d), Uredbe o kriterijima, mjerilima i postupcima financiranja i ugovaranja programa i projekata od interesa za opće dobro koje provode udruge (NN 26/15);
•zaposlenici i drugi članovi prijavitelja nisu zaposlenici Ministarstva unutarnjih poslova;
•prijavljuje projekt koji je besplatan za korisnike.

Prihvatljive aktivnosti u sklopu projekta su sljedeće:

provođenje adekvatnih aktivnosti koje uključuju kontinuirano organiziranje i održavanje edukativnih tematskih radionica za djecu i odrasle tražitelje međunarodne zaštite, organiziranje i održavanje dječjih igraonica i radionica, informatičkih radionica, zdravstveno i higijensko podučavanje, sportske aktivnosti i turnire, organiziranje društveno-kulturnih aktivnosti u Prihvatilištu za tražitelje azila, izlete izvan Prihvatilišta za tražitelje azila, provođenje aktivnosti s lokalnom zajednicom s ciljem prevencije diskriminacije i ksenofobije, te druge društvene sadržaje usmjerene na pomoć i zaštitu, te poboljšanje kvalitete života tražitelja međunarodne zaštite.

Ukupna najviša planirana vrijednost Javnog natječaja je 4.939.800,00 kuna.

Rok za dostavu projektnih prijedloga je 3. studeni 2016. godine.

Više informacija o navedenom natječaju pronađite ovdje

4. NAJAVA: Energetska obnova zgrada javnih ustanova koje obavljaju djelatnost odgoja i obrazovanja

Predmet poziva je energetska obnova zgrada i korištenje obnovljivih izvora energije u javnim ustanovama koje obavljaju djelatnost odgoja i obrazovanja.

Cilj poziva je smanjenje potrošnje energije u zgradama javnog sektora. Ovim pozivom podupirat će se mjere energetske obnove koje će rezultirati smanjenjem potrošnje energije za grijanje/hlađenje na godišnjoj razini (kWh/god) od najmanje 50% u odnosu na godišnju potrošnju energije za grijanje/hlađenje prije provedbe navedenih mjera i korištenje obnovljivih izvora energije.

Prihvatljivi prijavitelji su:

1. Jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave koje su:

a) vlasnici zgrada u kojima javne ustanove obavljaju djelatnost odgoja i obrazovanja i/ili osnivači javnih ustanova koje obavljaju djelatnost odgoja i obrazovanja

2. Javne ustanove koje obavljaju djelatnost predškolskog odgoja, osnovnoškolskog i srednjoškolskog odgoja i obrazovanja te visokog obrazovanja (osnovne škole, srednje škole, učenički domovi, dječji vrtići, jaslice i visokoškolske ustanove) pod uvjetima:

a) da su osnovane od strane jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave

b) da su zgrade u kojima obavljaju navedenu djelatnost u njihovom vlasništvu ili u vlasništvu Republike Hrvatske odnosno jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave.

Raspoloživa bespovratna sredstva Europskog fonda za regionalni razvoj za prvi od višekratnih privremenih Poziva iznose 152.000.000,00 kuna. Minimalni iznos bespovratnih sredstava koji se može dodijeliti pojedinom projektnom prijedlogu za provedbu mjera energetske učinkovitosti iznosi 80.000,00 kuna, a maksimalni iznos bespovratnih sredstava iznosi 5.200.000,00 kuna.

Više informacija o navedenom natječaju pronađite ovdje