ZAGREBAČKA BURZA

Indeksi se vratili u zeleni teritorij, likvidnost ojačala na krilima OTC i blok transakcija

Bionic
Reading

Domaće tržište kapitala se u petak vratilo u pozitivni teritorij, nakon tri dana uzastopnog pada. Dionički indeksi su zabilježili blagi rast, dok je likvidnost ojačala na krilima OTC i blok transakcija

Indeks CROBEX je dan zaključio na 1.941,32 bodova, što predstavlja rast od 0,1 posto, dok je uži indeks CROBEX10 ojačao 0,2 posto. Od sektorskih indeksa, dobitnike je predvodio indeks građevinskog sektora s rastom od 5,5 posto, dok je na strani gubitnika najveći pad ostvario indeks transportnog sektora, koji je oslabio 0,4 posto.

Ukupno je protrgovano 45 milijuna kuna, od čega je 14,4 milijuna kuna protrgovano dionicom Zvijezde, a 10 milijuna kuna dionicom Jamnice na OTC tržištu, te 3,1 milijun kuna povlaštenom dionicom Adrisa i 2,2 milijuna kuna dionicom Leda u blok transakcijama. U redovnom trgovanju najlikvidnije izdanje su bile dionice Hrvatskog Telekoma, čija je cijena na prometu od 5,3 milijuna kuna ojačala 1,4 posto. Aktivne su bile i dionice Valamar Riviere, s prometom od 2,7 milijuna kuna, uz nepromijenjenu cijenu, te dionice Leda, koje su na prometu od 1,4 milijuna kuna oslabile 0,5 posto. Milijunski promet su ostvarile još i dionice AD Plastika, čija je cijena na prometu od 1,1 milijun kuna skočila 2,3 posto, nakon što je kompanija objavila vijest da je ugovorila nove poslove s Volkswagenom.

Titulu dobitnika dana je pokupila ipak dionica Granolia, čija je cijena uzletjela 17,3 posto, a slijede je dionice Ingre, s rastom cijene od 10,8 posto te dionice HTP Korčule, koje su ojačale 8,5 posto.

Na strani gubitnika prvo ime je bila dionica Zagrebačke burze, s padom vrijednosti od 8,7 posto. Loše izvedbe su imale i dionice Peveca, te Jamnice, koje su izgubile na vrijednosti redom 6,1 posto i 2,3 posto.

Dobitnik danaGranolio+17,26%128,99
Gubitnik danaZagrebačka burza-8,65%17,00
CROBEX+0,13%1.941,32

Više o kretanjima na tržištu kapitala pročitajte OVDJE.